Коледна ученическа инициатива за незрящите събра в аудиодиск 24-ма творци

24-ма души се включихме с творби в идеята на учителя Илия Михайлов и ръководения от него клуб „Литературности“ към СУ „Георги Брегов“ в Пазарджик да зарадва за Рождество незрящите хора у нас. Инициативата обедини писатели, поети, актьори, журналисти, музиканти и обществени личности да запишат откъси от произведения в общ диск, който организаторите наричат „Коледа си ти“.

В аудиокнигата с любимо произведение се включват още осмокласниците Стефани Шуманова, Кристияна Радкова и Радослава Перничева. Свой разказ записва и Илия Михайлов, който освен преподавател по история и цивилизация, е с 6 прозаични книги зад гърба си.

„Добър ден, добри хора“ на Илия Михайлов: 50 разказа – всеки с поне още една история между редовете си

В „Коледа си ти“ чуваме гласовете на Силвия Лулчева, Васил Бинев, Иво Сиромахов, Георги Тошев, Ники Кънчев, Кристина Баксанова, Боби Борисов, Емил Анчев от рокгрупа „Конкурент“. С откъси от свои произведения участват Жюстин Томс, д-р Ахавни Кеворкян, Георги Връбчев, Борислав Петров, д-р Маргарита Димитрова, Александър Алексиев и Йорданка Гецова. Включих се и аз.

Тук е и коледният поздрав на незрящия Божидар Чергаров, който наскоро издаде и своята дебютна книга с разкази. Автор на корицата е художничката Мира Пъдевска, която подарява за каузата безвъзмездно проекта си и своя труд. Идеята подкрепят още директорът на СУ „Георги Брегов“ Добринка Райкова, психологът на пазарджишкото начално училище „Васил Друмев“ Петя Точкова и Мирослав Стоянов, говорител на РДВР Пазарджик.

Вдъхноваващият коледен подарък ще получат Съюзът на слепите в България, Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна, Радио „Брайл FM”, Националният център за рехабилитация на слепи хора и Фондация „Съпричастие“. На Рождество със съгласието на всички участници аудиокнигата ще бъде публикувана в социалните мрежи. Тя не се продава и с нея не се събират средства под никаква форма, уверява Илия Михайлов.

P.S Аз подбрах откъс от “Свети Никола от залива на подковата”, който прочетох в една ранна сутрин, преди да тръгна за работа. Чакам с трепет да чуя целия диск!

Не пропускайте още:

Учителят Илия Михайлов: Аз се уча всеки ден от децата

2022: Авторът на „Приближаване“, чиято премиера е на 21 ноември: Силният пол е семейството

„Добър ден, добри хора“ на Илия Михайлов: 50 разказа – всеки с поне още една история между редовете си

Дружеството на пловдивските писатели отчете богата творческа 2022-та

Когато се търси добрия човек

Всички статии от категория КНИГИ

Може да харесате още...