Георги Терзиев за “Пътеписи, спомени, снимки и акварели от 60 страни”: въплъщават живота ми

След като направи астрологична прогноза за 2023-та година за F2F TV, показа в изложба с акварели Светите места в 25 страни и уважи поканата ми за премиерата на „Кръстопът на тишината“, Георги Терзиев ми гостува с първата си книга. “Пътеписи, спомени, снимки и акварели от 60 страни”.

2023-та в щрихи от художника и астролог Георги Терзиев: Година на повишен разум

Започнах тази книга на ръкопис на 12.06.2022 г. Пиша от сърцето си, като умът ми служеше само като посредник. Наложи се да я сглобявам чрез куп пътеписни нюанси, писани на гърба на билети, касови бележки, хартии и др., където съм отразявал нещо, докато е още прясно. И така, без хал хабер да си нямам, че някога ще пиша книга. Но понеже се занимавам и професионално с астрология, то знам, че Северният ми Лунен възел, който сочи пътя на осъзнатата еволюция, която трябва да поеме индивида за по-пълнокръвно съществуване, ми е в знака Близнаци (да не се бърка със Слънце в Близнаци – няма нищо общо), а това е показалец за игра и боравене чрез магията на словото.

„Кръстопът на тишината“ с премиера в Пловдив

И така на 21.05. книгата беше готова и след куп корекции, на 03.10. излезе от печат топла- топла. Словото не е само по себе си вид истиноносител – то е посредник. Само лично преживяното освобождава. Но чрез книгата си искам да вдъхновя хората, както и да ги провокирам да поемат по-осъзнато, създавайки собствен, уникален път, а не да вървят по утъпкани пътеки, защото няма интелигентен папагал.

Ето защо за мен емоционалната интелигентност е в пъти по–стойностна от интелектуалната, която се занимава с логически навързвания на факти, дати, числа и всякакви други лингвистични стихоплетства (моля да не се бърка с поезията). Така, че всичко, което съм написал, е лично преживяно – именно то освобождава. И затова книгата ми е едно дълбоко откровение. Тя въплъщава живота ми. На 12.06. 2022 г. я започнах, а на 21.05.2023 бе готова – още веднъж тези подробности. Аз самият не повярвах, че толкова бързо я създадох, но работих денонощно именно воден от тотално вдъхновение”.

Георги Терзиев показва в акварели Светите места в 25 страни след пътешествие из тях

Не успях да споделя с гостите на Георги Терзиев радостта от първата среща на читатели с книгата. Но знам, че до когото има нужда да стигне неговото вдъхновение – този път в думи, ще стигне – дали защото звездите „имат пръст“ в кръстосванещо на пътищата на хората, или просто защото по невидимата нишка на емпатията те самите се свързват.

Не пропускайте още:

Всички публикации в Категория КНИГИ

Всички участници в F2F Поезия

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...