Мия Божилова & Гроздан Илков-Графа ваят петък 13 в галерия “Мария Луиза”

13 фотографии и кибер пънк творби ще ви посрещат в пловдивската Галерия “Мария Луиза” от тази вечер, петък, 13-ти октомври. В продължение на 3 седмици ще можете да се докоснете до изкуството на уловения момент на Мия Божилова и метафоричните скулптури на Гроздан Илков, които говорят поне няколко езика, но родният им е този на сърцето. ,

Юли Шумарев представя изложбата „Последните от Атлантида“ и дебютния си роман

Творба на Гроздан Илков-Графа

Не е нов тандемът между Графа, както е известен Гроздан вероятно още от ученическите си години, и дъщерята на един от най-легендарните пловдивски художници от средата на 20 век Георги Божилов-Слона.

Мия и Графа – 50:50 в U P.A.R.K

Познаваме почерка на съвместните им изложби, чийто дом е бил Галерия UPARK, която не само пловдивчани свързват с може би последния бохем на пловдивската задруга на четката Кольо Карамфилов.

2020: Нова рубрика: F2F Поезия

2014: Казабланка ще e винаги в Пловдив

Творба на Гроздан Илков-Графа

Сега друга ключова галерия на пловдивската бохема отваря врати за инвенциите на модерната арт двойка – “Мария Луиза”, на кръстовището между православната черква “Света Петка” и католическия храм “Свети Лудвиг” под тепетата.

Петък 13 е съвпадение. Всички пластики и фотографии са нови,а за тандема така си тръгна от години благодарение на Графа,че ми даде шут да снимам“, сподели в типичния ѝ небрежно-артистичен пънк стил Мия за F2F TV.

Творба на Мия Божилова

Какво е постигнал шутът на Графа сега? Не успях да съм на откриването, но знам, че има смисъл да се видят и нейните фотографии, и неговите екстравагантни пластики. Идете, ако можете.

Снимките с творбите са предоставени от Мия за тази статия.

Не пропускайте още:

2019: „Необозримо за Кольо К.“ ще ни събира през януари в Градската галерия в Пловдив

2014: Довиждане, Коле – защото няма как да си тръгнеш от нас…

Глаголическите знаци на Ангел Гешев тази година разговарят с живопис в пловдивската галерия U.P.A.R.K.

2013: Галерия U.P.A.R.K. и 21 художници подадоха ръка на Пловдивската Драма заради изпепелената сцена

Художникът Камен Старчев в U.P.A.R.K. или може ли да се прави изкуство с компютър

2012: Художникът Ангел Гешев отбелязва 50 годишен юбилей с 30 картини в U.P.A.R.K.

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...