СБП се отваря за нови членове, обяви на гостуване в Пловдив за Деня на поезията Боян Ангелов

200 книги ще подари Съюзът на българските писатели на Читалище „Алеко Константинов“ в Пловдив. Това обеща неговият председател Боян Ангелов по време на четенето, посветено на Международния ден на поезията 1 октомври.

Всеки човек с дарование и любов към литературата намира място в нашия съюз“, допълни Боян Ангелов и по повод 110 годишнината на СБП и неговото бъдеще. По думите му в момена структурата обединява близо 800 писатели от страната, а в годините е стигал до 1700 члена.

СБП гостува под тепетата по покана на Дружеството на пловдивските писатели и неговия председател д-р Ахвани Кеворкян по повод Деня на поезията и негови членове четоха стихове заедно с пловдивските си колеги по перо.

“България има ужасни управници и чудесни поети”, постави в обществен контекст поезията литературният критик Благовеста Касабова. А литературното четене след това потвърди поне в поетичен план констатацията ѝ.

Иван Есенски

Елена Диварова

Домакин и водещ на литературната вечер беше Иван Христов, председател на Читалище “Алеко Константинов” и бивш директор на училището в село Марково.

Беше вълнуващо да споделя пред тази така чувствителна към поетичното слово аудитория 2 стихотворения от най-новата си стихосбирка „Кръстопът на тишината“. Още топли след печата в ръцете ми, страниците ѝ трептяха в ръцете ми, защото ги разлиствах за първи път пред публика.

Книгата се издава с подкрепата на Програмата „Помощ за книгата“ на Министерството на култутата и срещата ѝ с читателите тепърва предстои. Първата е на 27 октомври в родния ми Пловдив. За нея ще разкажа още скоро.

Снимки: F2F TV

Не пропускайте още:

Всички публикации в рубрика F2F Поезия

Всички публикации в рубрика КНИГИ

Проф. Светлозар Игов – вече над дъба на Пенчо

За да не се изгубим в превода… или как се оттеглих от участие в едно международно поетично четене

„…и мисля аз, че ти си Тя!“ 2023 – наградените говорят

В Чирпан 10 ученици ще получат награди за поезия навръх Благовещение

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...