Ди джей превръща своя колекция в частен музей за култура и изкуство

Повече от 70 предмети от бита и творческите проекти на български актьори, писатели и музиканти събира частната сбирка на ди джея Емил Йорданов. Тя е подредена в пазарджишкото село Черногорово и на 5-ти октомври в присъствието на Мария Грубешлиева – Муки Емил ще я открие под името Частен музей на културата и изкуството.

Сред експонатите може да се видят шапки на Катя Паскалева и на Аня Пенчева от „Тайфуни с нежни имена“, вратовръзка на Григор Вачков и молива на героя му от „Баш Майсторът“, табакера на Иван Иванов, камъче от къщата на Невена Коканова, награда на Гинка Станчева, риза на Петя Дубарова, гривна на Мария Лалева, бас китарата на Гого от „Фамилия Тоника“… и много, много снимки.

Идеята ми е да не бъдат забравени от младите поколения – те да знаят, че тези творци са съществували и са допринесли много“, обясни за F2F TV Емил Йорданов. Той обезпечава идеята си с работата си като ди джей и го мотивира така:

„Поне на тоя етап може да си го позвля. Защото, като се каже, че това е моя мисия – това значи да не жалиш нито средства, нито време“.

Емил събира експонатите за своята сбирка в продължение на 2 години. Първият предмет, от който се ражда идеята да направи от колекцията си музей, е тениската на баш Майстора.

Още за идеята, претърпяла трансформация, за експонатите и пространството в селската къща, което вече ще е отворено като музей, чуйте в аудио интервюто с Емил Йорданов.

Снимките към статията са предоставени от Емил Йорданов.

Не пропускайте още:

В Рим започва Празник на българското кино

Кинолитературният фестивал Сinelibri тази година е под названието „Метаморфози“

Соня Йончева изгрява като руската принцеса Федора в кинотеатрите на 2 континента

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...