Новият концертен сезон на Камерен ансамбъл “Софийски солисти” с музика от барока до наши дни

Софийски солисти, с художествен ръководител и диригент Константин Добройков, обявяват Сезон Есен 2023 със серия от четири концерта, които ще разведат у нас и по света публиката, в епохата на барока, на прага на тоналността и отвъд нея, като я срещнат с признати български солисти и млади таланти.

Виолончелистката Натали Нейкова среща България и Испания в 1-ия си видеоклип на сюита от Гаспар Касадо

Първият концерт ще се състои на 27 септември под загадъчното заглавие “… и отвъд.” Програмата включва любопитни музикални произведения от А.Пярт, П. Хиндемит и П.И.Чайковски. Музиката в този концерт е на прага на тоналността и излизаща “отвъд”, в модерния композиторски език на XX век, изпълнена с експерименталност, абстрактност, но в рамките на разбираемата хармония и тонален център.

В “Барокът и младостта” на 18-ти октомври гост-солисти са тримата братя от музикалното семейство Гергови. Талантливите деца, придобили популярност на национално и международно ниво, ще изпълнят известни барокови концерти за пиано, виолончело и цигулка.

„Утро без край“: слушаме музиката на професора по медицина Стефан Костянев на 6 струни

В третия концерт “У нас и по света”, акцентираме върху български композитори – Пипков, Кюркчийски и Ваня Ангелова, живееща от много години в Канада, но вярна на българския дух в творбите си. Пипков ще бъде интерпретиран от Кирил Пенчев, възпитаник на Американска и Виенска школа, а програмата ще се допълни от двама млади таланти от Музикалното училисще “Добрин Петков” в Пловдив – Аглея Канева и Александър Вичев. Те ще изпълнят концерт за две маримби от Сежурне. В тази междукултурна програма и изпълнители Солистите ще разведат публиката между България, Франция, Австрия, и отвъд океана на 15-ти ноември.

Деца от НУМТИ „Добрин Петков“ написаха пиеси за китара, учителката им ги събра в книжка

Последният концерт “Салиери-Холст-Барток” е нестандартно съчетаване на композитори, изпълнен с разнообразен и вълнуващ репертоар, в който на 13-ти декември гост-солисти ще са Кремена Стоянова (флейта) и Вълчан Вълчанов (обой) от Софийска филхармония.

Всички концерти на Камерния ансамбъл ще са в Зала „България“ от 19 часа.

Информация и снимка: от прессъобщение на “Софийски солисти”

Не пропускайте още:

Джаз на Бунарджика в Пловдив

Български музиканти изправиха на крака публиката в Кувейт

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново „Завръщане“

Великолепна шесторка от млади български таланти с концерт в сърцето на Париж

2021: 14 пловдивски китари свирят в сърцето на Париж

2019: 20 годишният пианист Георги Вълчев – моето пловдивско начало на европейската столица на културата

Пловдивски ученици ще са на една сцена със световни звезди на тангото и фламенкото

2018: Примата Александирна Пендачанска с юбилеен концерт на Античния театър

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...