“Ароматерапията” или защо да носим в джоба си аптечка от природата

Човекът на 21 век отдавна не се замисля откъде идват продуктите, с които се храни, лекува, ракрасява или почиства дома си например. Защото е наясно някак от само себе си, че за всичко има заводи. Или по-малки ферми, работилници, лаборатории и ателиета. Може би „от природата“ ще е последният отговор, който ще му хрумне, ако все пак настоятелно го попитат: „Всичко ли идва от такива места – създадени от самите хора?“

Новата книга на Издателство Локус “Ароматерапията” обаче няма да ви пита нищо. Тя просто ще ви даде познание. За етеричните масла, неподозираното им влияние върху човешкото тяло и емоциите ни, за произхода на някои болки и за най-древните помощници на хората срещу тях.

Авторката е лицензиран аромапрактик. Мария Л. Шастийн събира това знание повече от 20 години и го споделя с всеки, готов да отвори съзнанието си за света, който го заобикаля. Защото в него природата продължава да е щедра към човека, макар той да не ѝ отвръща подобаващо.

Можем да забелязваме цъфналите лавандулови поля само за да си направим снимка в омагьосващия им люляков ореол. Или листенцата от домашната саксия с мента да късаме единствено за украса на салатата. Може риган да ръсим върху някои от ясията си или с босилек да кичим коктейлните чаши… Но това не е единствената роля, която природата е отредила на тези и на куп други растения.

Силви Кирилова: Етеричните масла ме взеха за ръчичка и ми показаха как да трансформирам здравето у дома

Знаете ли, че някои могат да ни помогнат при главобол, други – при възпаление, трети – за укрепване на имунитета… Чували ли сте, че при страх, отчаяние, стрес и дори при ревност ароматните масла могат да са ни в полза? Кое за каква – ще научите от страниците на “Ароматерапията”. Тя ще ви помогне да си направите природна аптечка за първа помощ вкъщи.

Векове преди нас хората са черпели от тази мъдрост с пълни шепи. Щастливи сме, че днес вече тя е достъпна и на български, за да ви служи като мост между тревогата за неразположенията и проблемите ви и помощта на природата.

А защо „ароматерапия“? Защото уханието на етеричното масло е първото, което ще усетите, когато отворите шишенцето с него. Какво следва после? Открийте между кориците на нашата книга и я пожелайте на видно място в дома си. Не за да се успокоявате с разказаните истории за помощ на конкретни масла в различни житейски ситуации. А за да ви е под ръка справката за какво и как да ги ползвате всеки път, когато имате нужда от тях.

И така – как етеричните масла могат да съберат природата в шишенце и да са уханната аптечка в джоба ни? Мария Л. Шастийн разказва.

Не пропускайте още:

Всички публикации от категория КНИГИ

Животът на щъркела през очите на децата от Белозем: от гнездото, през бденето по пътя до полета

Еленко Касалийски в КИК 3: На Антарктида забравяш егото си, не можеш да оцелееш сам

Соня Митова рециклира болката в Арт Позитив 2023

Полетата над Горнослав – пълни с билката за 99 болести

Може да харесате още...