Бронз за България от Световните игри за хора с нисък ръст

Двамата българи, участници в игрите, и президентът на НО “Малки български хора”. Григор Сатнчев е първият отдясно. Снимка: Faacebook Светльо Чернев

Бронз за България от донесе от 8-те Световни игри за хора с нисък ръст Григор Станчев от Националната организация „Малки български хора“. В силна конкуренция той испя да се класира трети на 50 метра бътерфлай в Кьолн, Германия, където се проведоха състезанията. 20 годишният спортист младеж се включи и в надпреварата по бадминтон.

Освен него, страната ни се представи с още един спортист – Илия Цанков. Той участва в дисциплината 60 метра бягане мъже и в сборния отбор на няколко държави по футбол.

В Кьолн се състезаваха повече от 500 спортисти от 29 държави. Генерален спонсор на нашите момчета за състезанието стана Българският спортен тотализатор, а спортни принадлежности и екипи осигури Sport Depot, официален вносител на Пума за страната ни, съобщи във Facebook преди заминаването за Германия президентът на организацията на малките хора у нас Светослав Чернев.

Светльо Чернев в КИК 7: Започваме да имаме достъпна архитектура, но недостъпна морална среда

P.S. Браво и честито на цялата организация на малките хора у нас! Иска се мъжество да решиш да се състезаваш на голямо състезание. И малките хора отново доказаха, че може да се завоюва голям успех със сърце и талант!

Не пропускайте още:

Малките хора у нас вече могат да се обучават за шофьори със специална кола

2015: „Национална организация малки български хора” с нов мандат на представителност в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Може да харесате още...