Жюстин Томс обръсна косата си: Съпричастна съм към болката ви, момичетa

Снимка: Facebook Жюстин Томс

“Съпричастна съм към болката ви, момичета! Смятам, че е крайно време да се предприемат мерки, но и в обществото ни да развием крайна нетолерантност към всяка проява на насилие”. Това написа във Facebook профила си специалистът и преподавател по онлайн медии и комуникации Жюстин Томс този следобед към снимката си с обръсната коса.

Вчера, докато снимахме в голямото студио на Dynaphos видеоподкаста за култура, изкуство и каузи КИК с Екатерина Костова, тя обяви амерението си да го направи след интервюто.

Днес обръснах косата си и ще даря сума на Фондация ПУЛС / PULSE Foundation, които ежедневно от години помагат на пострадали жени“, допълни в поста си Жюстин, за която обществените каузи са част от личния ѝ живот. Заради шествието и протеста #Нито ЕднаПовече след бруталния случай в Стара Загора тя прекъсна своята традиционна интернет ваканция, която нарече „летен детокс“.

Дефицити в детството могат да родят чудовища, Съдебна система с „широко затворени очи“ – да ги легитимира

Първото преживяване на героинята на Жюстине Устине от нейния роман “Clair de Lune” в трудовия лагер след 9 септември е подстригването ѝ до голо.

„Clair de lune“ от Жюстин Томс: разтърсващ роман за единствената посока и единственото време

За дехуманизацията и как говори с децата си за насилието са част от темите в КИК 8. Но много повече говорим за нещата, които ни карат да сме и да оставаме хора. Очаквайте видеоподкаста идната седмица, където ще я видите преди да се обръсне, но все така непримирима към насилието и търсеща баланса да обича света.

Не пропускайте още:

Омбудсманът: Да се инкриминират изтезание, мъчение, унизително третиране

Къде да сигнализират децата и родителите в случай на сексуално насилие у дома или в училище

Първи учебен ден. Извън социалните мрежи

За честта на юриста и журналиста

2014: Журналисти от София и Пловдив в подкрепа на Генка Шикерова и свободата на словото в акция „Да се ядосаме днес. Утре може да е късно“

2013: Стартира информационна кампания как да разпознаем насилието у дома

Може да харесате още...