Дружеството на пловдивските писатели вече си има дом в интернет

Сред най-горещите юлски дни Дружеството на пловдивските писатели се сдоби с дом в интернет – сайтът dpplovdiv ще ни представя с творческите биографии и с информация за новите ни произведения.

Този сайт е съвременният начин да направим видими творческите търсения на пловдивските писатели”, казва д-р Ахавни Кеворкян, председател на Дружеството.

Д-р Ани Кеворкян, новият председател на писателската общност в Пловдив: Енергията на града ни захранва

Сайтът е дело на пловдивчанина Илия Михайлов, който нашумя като учителя по история с обръщение към учениците си “Добър ден, добри хора”. Илия стана част от Дружеството на пловдивските писатели тази година, а съпругата му Валантина Михайлова нарисува лого на съюза.

„Добър ден, добри хора“ на Илия Михайлов: 50 разказа – всеки с поне още една история между редовете си

“Душата на твореца се захранва от споделените енергии, които се завихрят при всяка наша среща (в салоните на дружеството, при споделени гостувания, излети сред природата и представяния) – за тези неща ще пишем подробно и със снимков материал в сайта. В страната и чужбина се провеждат десетки конкурси, за които ще известяваме широката аудитория. Ще споделяме успехите на своите колеги, участвали на тези конкурси. Надявам се да получим снимки и спомени от живота на поетите и писателите в града ни от минали времена. Не на последно място ще провокираме обществото с предизвикателства, като лятното през този юли, да четат и познават пловдивските творци”, допълва идеята Ани Кеворкян.

Творбите от „Лятно предизвикателство“ вече могат да се четат на сайта на дружеството. През него ще може да стигнете и до новата facebook група – Дружество на писателите – гр. Пловдив, която е отворена за всеки любител на произведенията на творците под тепетата. Досегашната група на дружеството в социалната мрежа остава за вътрешна комуникация.

Дружеството на пловдивските писатели отчете богата творческа 2022-та

Ето моето представяне в сайта и едно от новите ми стихотворения, с които се включих в “Лятно предизвикателство”. Приятно четене 🙂

Не пропускайте още:

2022: Пловдивските писатели отвориха сърца за Лили на Коледното си четене

2019: Писателите на Пловдив с 8 четения пред изкушени

2014: Къщата Ламартин в Пловдив – търг в 12 без 5? Или просто Дом на писателите?

Всички участници в Категория ПОЕЗИЯ

Всички публикации в Категория КНИГИ

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...