“Надживей“ на д-р Питър Атия може да промени собствения ви подход към дълголетието

Снимка: F2F TV

Тази книга определено ще ви обърка, ако смятате, че за да сте здрави, трябва да спазвате точни диети, да си мерите кръвното по няколко пъти на ден и да прилагате всеки съвет за дълголетие на поредния нашумял коуч. Защото ще ви каже в прав текст, че това, което „работи“ при един, при друг може да е категорично противопоказно.

Как обаче да разберете своя собствен организъм и нуждите му, за да му помогнете да бъде по-дълго по-добре – ето това ще ви научи „Надживей“ на д-р Питър Атия. Книгата излиза под знака на издателството за полезна литература „Локус“ и вече може да се намери на пазара.

Кремена Методиева в КИК 5: Всички пишем, а колко хубаво би било всички да четем

Да, тя е обемиста и пълна с данни от различни проучвания за заболявания в САЩ. Но те илюстрират заключенията, до които стига авторът и с опита си като лекар, и със способността да прави взаимовръзки като анализатор, и с житейската си история, с която променя първо собствения си живот.

„Нашата съдова мрежа е също толкова чудотворна – мрежа от вени, артерии и капиляри, която, ако се разтегне и се свърже от край до край, ще обгърне Земята повече от два пъти (около 96 561 км, ако направите сметката)”, казва Питър Атия в едно от тези смайващи с конкретността си изречения, които ме накараха да се замисля каква необятност е затворил в тялото си всеки един от нас!

Беше важно да споделя този цитат, за да се опитам да ви кажа защо се доверих на автора. Не защото е терапевт на Хю Джакмън и куп още знаменитости. Моята причина е в признаването му на тази уникалност, която носим, и в търсенето на онези механизми, които ще помогнат да живеем по-дълго по-добре не ние всички, а аз, ти, той – конкретно.

„Всички пишем“ и „Седемте навика на високоефективния брак“: защо да ги прочетем

Добър сън, тренировки за издръжливост и силен захват, достатъчно хранене, за да поддържате мускулна маса и „дългосрочна“ активност, емоционално здраве – това са основните ключове, които ни предлага да намерим за своята собствена врата на дълголетието д-р Атия. Защо и как – ще прочетете в книгата. Която самият автор ще ви посъветва да затворите и да излезете навън. Защото:

„Колкото по-активни искате или планирате да бъдете с напредването на възрастта, толкова повече трябва да тренирате за това сега”.

А сега ще споделя с вас и един от любимите ми моменти от „Надживей“. До него Питър Атия стига след като е разказал как в началото на съвместната им работа една от неговите терапевтки – Естър Перел – му е казала:

„Не е ли иронично, че целият ти професионален живот е свързан с опитите да накараш хората да живеят по-дълго – размишляваше тя на глас, – но не влагаш никаква енергия, за да бъдеш по-малко нещастен, да страдаш по-малко емоционално?“

Тя продължи: „Защо ще искаш да живееш по-дълго, ако си толкова нещастен?“

Нейната логика беше неоспорима и тя промени целия ми подход към дълголетието“.

„Надживей“ на Питър Атия може да промени и вашия подход към дълголетието. Ето защо не пропускайте тази книга!

Не пропускайте още:

Всички публикации в категория КНИГИ

2019: Книга ни разказва как да открием своята причина за живот

2016: 103 годишният бай Георги: Попара с вино на закуска за дълголетие

2014: Джъ Ган Ша ни показва пътя на живота в „Дао I“

2013: Бивш военен авиатор разкрива тайната на дълголетието… с ябълков оцет

Непознати възможности да живеем здравословно – без стрес и болка – в Тотал Спорт Пловдив

„Енциклопедия на природната медицина“- вече и на български

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...