Лиляна Георгиева след Европейското в Полша: Сега съм много по-уверена да покажа още повече

Снимка: Facebook, Georgieva Lilyana

“Сега съм и много по-уверена, и надъхана, да покажа още повече. Разбира се, ако всичко е наред”. С това настроение се върна от Европейското отборно първенство по лека атлетика в Силезия, Полша, Лиляна Георгиева. Тя се състезава в отбора на България в две дисциплини – 800 м и 3 км стипълчейз (това е бягане с 28 обикновени и 7 водни препятствия).

Лиляна Георгиева отива на Европейско отборно първенство по лека атлетика

И въпреки че не успя да се класира за медал, Лили се кали в още една нелека битка. В нея да осъзнаеш, че не винаги може да си на върха, е част от големия урок на спорта. А да се научиш как да продължиш да се състезаваш, вече е победа. За живота.

“Много съм доволна и от двете дисциплини, но най-вече от 800 м. Не очаквахме с треньора ми да бягам толкова добре. Мислехме за резултат около 2:07/08 а не 2:05.98 и още по-хубаво се чувстваме и двамата от начина, по-който проведох бягането. Тактически не можеше да бъде по-добре и с този финален спринт, който направих накрая. Представа си нямам откъде ми дойдоха тези сили, но съм доволна и много щастлива”, коментира Лили за F2F TV.

15 пъти рекордьорката Лиляна Георгиева: Мечтая да вдигна българския флаг през 2023. Но всичко опира до пари

За стипълчейз дисциплината признава, че не се е чувствала на място и е била притеснена, защото знае, че всяка точка е важна за отборното ни класиране. “Дадох всичко, бягах колкото мога, макар че се чувствах много не на място. Дори много от атлетките, с които бягах, ме питаха какво правя на стипъла. От една страна беше забавно, имаше хубави емоции, защото целият български отбор ме подкрепяше – защото всички знаеха че това, което ме чака, е много трудно. Но все пак е за отбора и трябваше някой да бяга. И така – беше емоционално състезание, много зареждащо”.

Лили се класира 11-та в стипълчейз – на мястото, което заема и целият български отбор в Европейското първенство. Оттук нататък няма време да преработва емоции, а продължава с подготовката си за следващите изпитания. Точно така, както е в живота. Подрежда в календара си дестинации, но не за почивка, а за състезания.

Лиляна Георгиева спечели първите си 2 титли „Национална шампионка“ за 2023-та

“Сега следва националният шампионат за мъже и жени във Велико Търново. Ще бягам доста неща 08.07/19:30 часа – 1500 м; 09.07/17:00 часа – 800 м; 09.08/18:45 часа -4х400 м щафета. Няма да е леко, но смятам, че всичко ще мине по най-добрия начин. И след това имам Балканско за жени в Сърбия – Кралев”.

Припомням, че в края на 2022 година с инициативата ми Арт маратон за Лили с малки суми – по 10 лв., но от все сърце – творци, любители на изкуството и на спорта – успяхме да я подкрепим за атлетическта ѝ 2023-та. Фейсбук групата не е затворена и ако решите, че може да застанете и сега зад това смело момиче, може да преведете средства по нейната сметка, като посочите основание “състезателно лято”.

IBAN BG08BPBI79244075130001

ЛИЛЯНА ГЕОРГИЕВА

Основание: Състезателно лято

Защото пътят към върховете винаги се крепи на вярата, че някой е с теб.

Не пропускайте още:

Търсят се маратонки за 14 годишната рекордьорка на 3 км бягане у нас Лиляна Георгиева

Може да харесате още...