“Всички пишем” и “Седемте навика на високоефективния брак”: защо да ги прочетем

Редактирах книгата “Всички пишем” на Ан Хандли (Locus Publishing) с повече от удоволствие – първо, споделям, че щом се оставяме да сме в социалните мрежи от сутрин до здрач, значи че пишем, защото искаме някой да ни прочете. Не е задължително да пишеш книга, за да го искаш! А щом пишем, не е излишно да знаем и някои трикове как да подобрим написаното.

Второ – писането на съдържание като маркетинг може да е познато извън страната ни, но у нас все още бизнесът не му се доверява масово. Тази книга ще даде отговор на въпроса на един предприемач – защо да инвестира в човек, който умело пише истории. При това – с добър стил. А на можещия точно това ще даде самочувствие и перспектива.

Накрая – книгата не е скучна като учебник, а е свежа, с чувство за хумор и самоирония – впрочем: важни инструменти в пътеводителството за добро писане 🙂 Полезна е и за инфлуенсъри, и за копирайтъри, и за блогъри, и за всеки, уловен в мрежата на интернет общуването! Препоръчвам!

Кремена Методиева в КИК 5: Всички пишем, а колко хубаво би било всички да четем

По-рано завърших редакцията на “Седемте навика на високоефективния брак” от д-р Стивън Кови (в съавторство с още Кови 🙂 ) Работих по нея, докато дъщеря ми и тогава все още бъдещият ѝ съпруг подготвяха сватбата си. Мислех за колко двойки, които тепърва започват живота си заедно, ще е ценна. Сравнявах я с моя опит, откривах свои пропуски и си обяснявах ситуации, в които ежедневието ни въвлича, а ние ги “изпускаме”, взрени единствено в своите емоции.

Не е задължително да следвате сляпо седемте постулата, които авторите извеждат от практиката на множество двойки, определяйки ги като навици. Но е интересно да влезете в “обувките” им, докато са ги писали, защото така може да разберете нещо и за мисленето на своята половинка. Винаги е полезно. И също ще ви я препоръчам. Може да я подарите на някого, който не е уверен в разчитането на собствената си интуиция за връзката, в която е. Или за да разгледате своята от различни ъгли.

А когато избирате литература от приложната сфера, ключовите думи са: “да е полезна”!

Не пропускайте още:

Всички публикации в категория КНИГИ

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...