Двама авиатори спасиха дете и майка му от удавяне в шахта в Долна Митрополия

Снимка: Facebook, Bulgarian Air Force

Двама авиатори от Авиобаза Крумово спасиха дете и майка му от удавяне в стара канализационна шахта в навечерието на Деня на детето. Инцидентът става в центъра на Долна Митрополия на 31 май. Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев, които в момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“, чуват викове за помощ от очевидци на пропадането в шахтата на детето и майката, която в опит да го извади, също попаднала в нея.

Детето се държало с последни сили на повърхността на водата, когато военнослужещите го поели и измъкнали. „Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия военнослужещите успяват да извадят от шахтата и жената. Уплашени, но живи и невредими, пострадалите са били откарани за преглед в гр. Плевен”, разказва официалната facebook страница на Българските Военновъздушни сили.

Кметът на общината Ваня Николова вече е благодарила на спасителите. Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са поздравени за мъжеството и адекватните си действия и от командира на 12-та Авиационна база полк. Петър Банков.

Филмът: 12 АБ Долна Митрополия – дом, криле, светиня

Не пропускайте още:

Благовещение в Долна Митрополия: Открит летателен ден в авиобазата

12-та Авиобаза Долна Митрополия с кауза в подкрепа на децата с лицеви аномалии

Изложбата на ВВС за 110 г. бойна авиация на България през 2023-та тръгва на турне от Пловдив

12 Авиобаза Долна Митрополия ще посрещне деня на българските ВВС с филм

Може да харесате още...