Баловете в София: от Великия Гетсби до абитуриентски камион

Снимкa: F2F TV

Десетки двойки танцуваха суинг под искрящия полилей в балната зала на Военния клуб в София по време на Пролетния Приказен бал. Сред тях – цяла група суингъри, поела с автобус от Пловдив специално за вечерта.

Снимкa: F2F TV
Снимкa: F2F TV

Art Live ни върна в златната ера на суинга с брилянтния бенд на Михаил Йосифов с едни от най-изявените български джаз музиканти – Ангел Заберски, Борис Таслев, Атанас Попов.

Снимкa: F2F TV

23 май: Пролетен приказен бал ни връща в златната ера на суинга

С шармантната певица Джорджия Павлова, суинг звездата Велека Цанкова и със зашеметяващите суинг танцьори от Lindy Hop Bulgaria.

Снимкa: F2F TV

Водещият вечерта Даниел Цочев разкри неподозиран талант с музикалните си изпълнения, Орлин Павлов развълнува залата с блестящ джаз тембър.

Снимкa: F2F TV

А отличаването за най-впечатляващ The Great Gatsby дрескод се оказа трудно издирване.

Снимка: F2F TV

Пера в косите, ресни, ръкавици и дълги перлени гердани за дамите. Шапки, тиранти, папионки, широки панталони, каскети за мъжете. Изискани маниери, усмивки, енергия до искри на дансинга…

Снимкa: F2F TV

Пролетен бал в Чикаго набра средства за българския културен център Магура

Спечелилите си тръгнаха със стилни дизайнерски подаръци. Всички останали спечелиха настроение – блестящо като пайетите по роклите на дамите.

Снимкa: F2F TV
Снимкa: F2F TV
Снимкa: F2F TV
Снимкa: F2F TV

Ще видим и по БНТ Приказния пролетен бал. Все още не знаем кога, но завладяващото желание за живот, с което е белязана златната ера на суинга, със сигурност ще грабне и зрителя.

Снимкa: F2F TV
Снимкa: F2F TV

Уморен от политика и конфликти. От сивота и поскъпване. От парвенющина. От безскрупулност. От безкултура. Всичко това, започващо невинно понякога. Като от абитуриенстки бал, на който те карат с …камион. Разкрасен с разпнат трибагреник и балони, здраво вързани с панделки, за да не ги изтръгне непосилната лекота на волността им да хвръкнат преди абитуриентът да слезе на земята.

Снимкa: F2F TV

В буквален. И в преносен смисъл. Той ли ще е днешният Гетсби? Какви ще са партитата му? И има ли кой да ги превърне в метафора на времето?

За съжаление, век след романа „Великият Гетсби“ една стара „приказка“, играеща суинг с името на автора му и родния ни език, ми звучи все по-актуално: Днес всеки може да е скот. Но не всеки – Фицджералд.

Още снимки очаквайте във facebook страницата на F2F TV в събота.

Не пропускайте още:

2017: Абитуриенти 2014-та: автопарк за милиони и бъдеще без комплекси

2016: Танцът е любов – показаха звездни танцьори при откриването на Dance Station в Пловдив

2015: Обединихме усилия, за да осигурим тоалети за бала на всички абитуриенти от социалните заведения в Пловдив

Абитуриентите от социалните заведения в Пловдив – ВИП гости на Fashion CHARITY Night

25 червени рози за абитуриентите, съпричастни към болните от муковисцидоза

2013: 24 май подрани в КСУ „Св. Георги“ с открити часове и изложби, 40 абитуриенти вече отпразнуваха бала си

Дизайнер Албена Хумбаджиева с колекция BWB за абитуриенти

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...