Кирил Маричков събра живота си между кориците „На прага на времето“

Основателят на “Щурците” и любимецът на няколко поколения рок фенове Кирил Маричков събра живота си между кориците на книга. „На прага на времето“ е с обем 576 страници, в които могат да се открият над 100 снимки от личния архив на Маричков, някои от които се публикуват за първи път, както и снимки на всички албуми на „Щурците“, излезли през дългия им творчески път. Разказът за живота на легендарния рок музикант излиза с логото на издателство Книгомания и е под редакцията на Веселина Паскова. Оформлението и корицата на „На прага на времето“ са дело на дизайнера Тодор Манолов.

В автобиографията ще прочетем и за детството му, и за най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век. В седемте части ще намерим и спомени на бащата на Маричков, на членове от групата и други негови приятели музиканти. Книгата е подготвяна повече от три години, а за да узрее идеята за написването ѝ, минава още толкова време, разкриват издателите:

“Нито Кирил Маричков, нито Веселина Паскова си спомнят откога се познават, но за хора, които обичат рок музиката (и не само) и имат общи приятели музиканти, е обичайно да се срещат често. Маричков е словоохотлив и с удоволствие разказва всякакви случки, свързани или с историята, която много обича, или с книгите, или с приятели, или с богатия му жизнен и професионален опит. Никога не му е хрумвало, че може да ги опише в книга. И от дума на дума, от история на история идва предложението на Веселина Паскова, че за самия него, за почитателите му, и всеки, който познава или не познава времето на появата на българския рок, спомените в тази книга ще са един много добър подарък”.

Биографията на Род Стюарт излезе на български език: 2016 г.

И още: зад историята на живота на Маричков ще видим картина на епохата, разказ за преклонението и отдадеността към музиката, уважението и обичта към публиката. Днес, 10 май, книгата ще бъде предстаена за първи път пред бъдещите си читатели в 19 часа в клуб City Stage (подлеза на НДК). Входът е свободен.

Информация и снимки: от прессъобщение

Не пропускайте още:

Всички публикации в категория КНИГИ

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново „Завръщане“

Български музиканти изправиха на крака публиката в Кувейт

„Утро без край“: слушаме музиката на професора по медицина Стефан Костянев на 6 струни

Всички участници в категорията F2F Поезия

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...