10 творци от 8 държави идват в Пловдив за Международния поетичен фестивал “Орфей”

10 творци от осем държави се включват в станалия вече традиционен писателски форум, посветен на Орфей и орфизма. Той се провежда в Пловдив, организиран от фондация „Пловдив ЛИТ“ и е част от културния календар на града. Тази година от 11 до 13 май на сцената на Малката Базилика ще се срещнат и ще обменят опит поетите Атаол Бехрамоглу и Хюсеин Мевсим (Турция), Константин Северин (Румъния), Мартина Стракова (Словакия), Роберт Месхи (Грузия), Томаш Стари (Чешка република), Флавия Теок (Румъния/Дания), Юлия Бережко-Каминска (Украйна) и двама представители на България – поетесата и преводач от чешки и словашки Димана Иванова и представителят Пловдив – писателят и поет Йордан Велчев.

Двама поети си поделиха книга със стихове, писани на 42-ия паралел с азбука за ангели

Две многоезични книги на български, на английски и на роден за авторите език, „Орфей-Поезия“ и „“Фигурата на Орфей – между мита и мига“, ще съберат в книжни томчета най-доброто от Шестото издание на фестивала и ще се разпространяват безплатно. В антологията „Автографи от Пловдив“ с по едно стихотворение и автограф ще бъдат представени всички участници в досегашните издания на фестивала. За мен е радост, че съм сред тях като участник през 2021 година, когато спечелих и наградата на “Орфей” за есе.

Песента на Орфей – връзка между света на мъртвите и живите

Творбите на всички – на роден език и в превод на английски и на български – ще могат да бъдат прочетени и на сайта на фестивала. В предишните пет издания са участвали общо 63 поети от различни страни, сред които: САЩ, Франция, Италия, Испания, Дания, Русия, Украйна, Северна Македония, Румъния, Гърция, Хърватия, Унгария, Сърбия, Турция, Грузия, Албания, Мароко, „Индия, България и 16 пловдивски автори.

Успех на “Орфей” – ако сте в Пловдив, чуйте чиста поезия!

Не пропускайте още:

2019: Музика и стихове в Радио Пловдив с „Орфей“

„Орфей“ води в Пловдив поети от цял свят

15 поети в първия международен фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2018

Всички участници в категорията F2F Поезия

Всички публикации в категория КНИГИ

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...