Представят книгата “Крадец на самота” на Раймондо Варсано с драматизация и изложба

Книгата на Раймондо Варсано „Крадец на самота“ ще срещне читатели очи в очи тази вечер от 18:30 часа в столичния бар Bar Singles, където актьорът Леонид Йовчев ще изпълни моноспектакъл по текстове от нея. Тя включва 38 разказа и 18 цветни илюстрации от Кирил Златков.

„Има текстове, които са нужни на всички, защото изпълняват онази важна функция на литературата да представя нещата в неочакван ключ, да ни кара да поглеждаме на всичко по нов начин и да ни дарява с изненадващи фикционални двойници. Текстовете в тази книга със сигурност имат този заряд”, казва поетесата и литературен критик Амелия Личева. По думите ѝ предметите в сборника са живи, имат характер, взаимодействат си по особен начин с хората.

“В света на този сборник нищо не е каквото е, като изключим любовта, копнежа по това човешките същества да са заедно, за да надмогват срещите със смъртта, самотата, за да постигат смисъла на живота. Има нещо притчово в тези картинни истории, които са написани на език, богат на регистри и игри, намерили своята огледалност и в прекрасните илюстрации на Кирил Златков“, допълва Личева.

В „Крадец на самота“ темите са за любовта, за доброто, за алиенацията и егоизма, за самотата на съвременния човек. Те ще се представят и с няколко изложби: на илюстрации и разкази от книгата в откритото пространство до НДК – „Моста на влюбените“, под надслов „Илюстрирани разкази под небето“ на 16 май, в Софийската галерия „КО-ОП Art and working space“ и в галерия „Червеното пони“ в Пловдив.

Всяко представяне ще бъде съчетано с театрална драматизация на разкази от книгата, изпълнена от талантливите актьори Леонид Йовчев и Иван Юруков. Предвижда се отпечатване на текста на „Крадец на самота“ на Брайлово писмо и създаване на аудиоверсия на книгата, която да бъде дарена на Съюза на слепите в България.

Проектът „Крадец на самота” е получил висока оценка от Национален фонд „Култура“ („Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“) и от Министерство на културата – Програма „Помощ за книгата“.

Информация и снимки: от прессъобщение

Не пропускайте още:

Всички публикации в категория КНИГИ

22 трамвая “Желание“ в изложбата на Лариса Ангелова – Арт Ларра в галерия „Гая“

LITTLE BIRD с изкуство в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

В арт пространството на Тотал Спорт подреждат фотоизложба, която можем да чуем

„Мигове от двора 22“ в Асеновград: Фотоизложба в подкрепа на пострадалите от труса в Турция и Сирия

След Париж: 8 самоуки художници с изложба и у нас

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...