22 трамвая “Желание“ в изложбата на Лариса Ангелова – Арт Ларра в галерия “Гая”

Автор на текста и снимките: Ваня Недева

Лариса Ангелова е познато име от художествените среди. Художник, преподавател, писател, тя се занимава професионално с рисуване от 2001. Работи предимно акварел – пейзажи от натура и наив поп арт. „Трамвай Желание“ е деветата изложба с нейно участие.

Ваня Недева преди 17-тия фотоконкурс „Най-сладка целувка“: Днес целувката ни е още по-нужна


Носталгията е водеща, трамваите още от детството са будили съня ѝ, тичали са през любимия град, признава Ларра в своето есе за изложбата.


„Трака-трак по релсите на времето, носталгията и желанията. Трака-трак оживявав с непринудено желание. Има ли форма желанието? На коя трамвайна спирка ще спре?
Няма спирка, има само реалност. В пиесата живот.“

Нейните 22 трамвая прекосяват София, тракат по релсите в нови и стари версии, има картини с нови трамваи по стари улици и стари трамваи по обновени булеварди, ретро трамваи и тихи трамваи по розови улици… любимите спирки са там – Вишнева в лято и есен, „Графа“ – поне 9 от картините са на „Графа“, но няма да разказвам всичко, сами се потопете в тази трамвайна София, която завладява в багри.

LITTLE BIRD с изкуство в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия


Уговорката с Таня от галерия „Гая“ е да не присъстват знаци на столицата и зрителят сам да опита да отгатне къде точно се движи трамваят Желание. Получило се е, защото интересът е голям, още в първия час имаше откупки. Подготвят се и последващи вернисажи, но засега остават тайна.


Изложбата продължава“ до 12 май в делнични дни от 12 до 19ч. в малката галерия „Гая“ на „Кракра 19. А докато пишех тези редове нещо в мене пееше „Малко трамвайче бяга със звън…“ и имах чувството, че се качих на моя трамвай „Желание“ и не искам пътуването да е кратко.

Не пропускайте още:

Майсторът на носии Стоян Маринов разказва истории за забрадките с фотоизложба

В арт пространството на Тотал Спорт подреждат фотоизложба, която можем да чуем

„Мигове от двора 22“ в Асеновград: Фотоизложба в подкрепа на пострадалите от труса в Турция и Сирия

След Париж: 8 самоуки художници с изложба и у нас

2022: Арт брут изложба на бълграски творци в Париж

2022: Колоритът на Азия изгря във фото изложба в Арт пространството на Dynaphos

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...