Даниела Настева с дебютен клавирен албум “Свързване”

Пловдивската пианистка Даниела Настева се връща в родния си град да представи своя дебютен клавирен албум „Свързване“. Ще го направи тази вечер от 19 часа в Музейна галерия „Димитър Георгиев“ в подножието на Стария Пловдив, точно срещу храм “Света Богородица”.

Незрящият музикант Нено Илиев и бандата му RomaNeno Project с ново „Завръщане“

Албумът съдържа 7 пиеси, посветени на взаимовръзките между светлина, земя, вселена и вътрешния ни душевен мир – вяра, надежда, любов, разказват в аванс домакините от галерията. „Заглавието на всяка пиеса насочва слушателя към състояние, което ще преживее чрез дълбоко свързване с личните емоции, копнежи и стремления“, споделя и Даниела.

Нейната клавирна музика е силно въздействаща, богато нюансирана и чувствена. Вдъхновена от дълбоките пориви на творческата ѝ душа, изгражда картини от един магичен свят. Пътят на Дани в музиката тръгва едва на 5 годипна възраст с приема ѝ в Музикалното училище “Добрин Петков” в Пловдив. Оттогава пианото е неизменен спътник в нейното кариерно развитие.

Български музиканти изправиха на крака публиката в Кувейт

Даниела изнася редица концерти, участва в майсторски класове, печели конкурси, изявява се като солист на няколко филхармонии. Нейният професионален път продължава с множество пътувания пo света. Срещата и потапянето в културите на далечният Изток, Персийският залив, Африка и Скандинавия ѝ дават още по-голяма широта, която се проявява в създадените от нея музикални произведения. Дани е участвала и в събитие, организирано от F2F TV.

2017: Банкери, бизнесмени, зъболекари и артисти рисуваха заедно с вино картина за приятелството

Представянето на албума ѝ тази вечер е част от Културния календар на Пловдив. От сърце – успех и благодарна публика!

Информация и снимка: по прессъобщение

Не пропускайте още:

Великолепна шесторка от млади български таланти с концерт в сърцето на Париж

„Утро без край“: слушаме музиката на професора по медицина Стефан Костянев на 6 струни

2019: 20 годишният пианист Георги Вълчев – моето пловдивско начало на европейската столица на културата

2019: Музика и стихове в Радио Пловдив с „Орфей“

2016: Детето-чудо на Музикалното училище в Пловдив Николай Маринов с клавирен рецитал днес

2015: Пианистка, концертираща на 3 континента, създава иновативен музикален фестивал в Пловдив. За „Тримонтиада“ в аванс пред F2F TV – Галина Врачева

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...