Фото и видео Iron Man-ът Христо Кабадаев в КИК: Думата „взема“ е същата като „дава“

Снимка: КИК епизод 2

За него думата „взема“ е същата като думата „дава“. Първата му работа е на 16 години през лятото. За последните 23 е вземал отпуска само два пъти. Хобито му е бизнес. Спортът – начин на живот. Подкрепя проектите на свои колеги и външни за компанията му аудиовизуални артисти. Личната му визия за напредък е еволюция. Има специално отношение към изграждането на училищни и университетски студия. И още – бегач е на дълги разстояния в буквален, а не в преносен смисъл. И често може да се види как пристига в шоурума на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 90 в София с колело.

Toй е Христо Кабадаев, който вече 10 години под бранда Dynaphos помага на фотографи, видеооператори, режисьори, блогъри, влогъри и всички, които създават съдържание, да постигат целта си с най-добрата техника. В разговора с него ще чуете нестандартни мисли и рядко срещани за възрастта, за която говори, действия. Ще се опитате да разберете неговия път. И ще си спомняте за своя. Ще се смеете. А през този смях ще научите урок, до който може и да сте стигнали, но вероятно по различен начин. А може и изобщо да не сте тръгвали към него.

Ето част от миговете от интервюто ни, които запечатвам като стоп кадри:

„Да участваш в Iron man не е нещо изключително. И вярвам, че всеки може да го направи, стига да иска“.

„Аз нямах никаква идея какво искам да стана като дете, но имах идея какво не искам да стана“.

„Продаването на сладолед беше в 8 клас. Тази работа не ме научи на нищо. Втората работа – от нея също не получих нищо“.

„Смятам, че е характерно за всеки, който започва чисто фотографски, че опознаваш камерата, възможностите ѝ, всяко нещо покрай теб започва да става интересно. Започваш да си променяш начина, по който гледаш на света. Гледаш през визьор”.

„Моят начин е: по-скоро еволюционно и с малки стъпки, но в една дна посока. При мен ключовата дума е постоянство. Както в спорта, така и в бизнеса, аз нямам един ден, в който да не работя или направя нещо в тази посока, в която вървим. Тоест, погледнато краткосрочно, не се случват много неща, но дългосрочно е изминат един не малък път“.

„Всяко нещо си иска работа, тренировка и да ползваш натрупаното знание, а не да откриваш топлата вода“.

За първия си Iron Man триатлон през 2019: „Нямах идея какво ще се случи, отивах в някакви непознати води, защото не бях сигурен как ще се държи моето тяло на 10-тия час. Никакви тренировки не включват толкова дълги упражнения. Тази несигурност до някаква степен е интересното в цялата работа”.

“Една фирма или дейност трябва да бъде полезна за обществото и за гилдията в частност. Ако се окаже така, че тази фирма и тази дейност не допринся с нещо, тя става излишна. Може да работи още известно време, но като цяло няма смисъл. Целта е да има принос“.

„Фирмата ти взема едно, спортът – друго, семейството – трето, но думата взема е същата като думата дава. Тези три основи се допълват и балансират“.

„Ако аз мога да бъда полезен, това е най-доброто, което мога да направя с живота си“.

Влизам в подкаст модата с КИК

Коя е работата, отключила интереса на Христо Кабадаев към развиване на собствен бизнес; какво значи Dynaphos, как от дете с наднормено тегло и високо кръвно налягане стига до участие в маратони и как от бягането се хвърля в триатлона без нито една тренировка; защо участва в престижното състезание Iron Man и то не веднъж; как тренира децата си за живота и в какво намира баланса между семейство, спорт и бизнес; къде се вижда да е стигнал след 10 години?

Сега вече КИК-нете и приятно гледане 🙂

Снимките и видеата в КИК 2 са предоставени от Христо Кабадаев. Благодаря на Dynaphos за домакинството и подкрепата за КИК. Графиката във видеоподкаста е на Юлиан Георгиев, който е зад камерата и винаги до мен – благодаря!

Не пропускайте още:

Васил Къркеланов в първия видеоподкаст КИК: Много ми се иска да направя света по-добър

2022: Филмът: 12 АБ Долна Митрополия – дом, криле, светиня

Новата Blackmagic URSA Broadcast G2 – дизайн на 3 камери в една и ненадмината гъвкавост

2022Колоритът на Азия изгря във фото изложба в Арт пространството на Dynaphos

Фотографът Иван Славов: Мъж се снима по-лесно от жена. Класическите портрети стават най-добре с твърди обективи

В Деня на фотографията петима спечелиха в томбола

2021: Знаците – които разчитаме или които ни разчитат

Когато се търси добрия човек

2020: Нова рубрика: F2F Поезия

2016: „Пловдив чете“ тази година и с медийната подкрепа нa F2F TV

2015: F2F TV подкрепя DMS кампанията на фондация „За Нашите Деца“ всяко дете да живее в семейство

2014: Наградата Пловдив за операторско майсторство – при Юлиан Георгиев

2014: F2F TV и създателят на рок група Ренегат подаряват за Рождество молитвата Ave Maria

С нестандартната фотоизложба „Висящи новини“ върнахме пловдивските журналисти 15 години назад, F2F Studio и F2F TV подготвят нови емисии

F2F TV партнира и тази година на най-цветния ден в годината: Drawing day

F2F TV партнира на Европейската нощ на музеите и галериите в Пловдив на 17 май

2013: Филм за Пловдив през очите на най-красивата българка в Америка Невена Чалова – с премиера на два континента. Веднага след това и в F2F TV

F2F TV и Кампания „Муковисцидоза – да добавим живот“ раздадоха журналистически награди

Зам. кметът по култура на Пловдив се извини на улчините артисти на събитие на F2F TV; „Улица на топло“ 2 – шарена и талантлива

F2F TV партнира на dance party с Поли Василева тази вечер

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала F2F Studio който излъчва видеата в блога! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

 

Може да харесате още...