Благовещение в Долна Митрополия: Открит летателен ден в авиобазата

Снимка: Павел Бусерски

12-та Авиобаза Долна Митрополия отваря вратите си на Благовещение за любителите на летенето. Поводът е навършването на 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия.

Откритият летателен ден започва от 9 часа и ще продължи до 13:00. В 10 часа посетителите ще могат да присъстват на тържествена церемония за празника. А час по-късно ще станат свидетели на летателната програма със самолети “Pilatus” РС-9М, L-39 “Albatros” и ZLIN 242L.

От базата са се погрижили да покажат на гостите си авиационната, самолетообслужващата и специалната техника. Най-любопитните ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен.

„В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС”, както и да разгледат оборудването му“, съобщават още от базата.

12-та Авиобаза Долна Митрополия с кауза в подкрепа на децата с лицеви аномалии

За удобство на гостите се осигурява пропускателен режим през Портал № 2 от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

F2F TV честити празника на 12-та авиационна база на целия ѝ състав. Пожелаваме им успешна подготовка, благи вести за чисто небе и както сами казват авиаторите – равен брой излитания и кацания.

12 Авиобаза Долна Митрополия ще посрещне деня на българските ВВС с филм

А ако още не сте гледали филма „12 АБ Долна Митрополия – Дом. Криле. Светиня“, може да се настаните пред монитора си и да посветите следващите минути на мястото, от където тръгва българската авиация, и на хората, които в момента са нейните криле.

Филмът: 12 АБ Долна Митрополия – дом, криле, светиня

Не пропускайте още:

Златната сватба на сем. Стоянови: Черно-бели спомени от началото на една любов в Долна Митрополия

Първата жена-пилот и инструктор на реактивен самолет у нас излетя във вечността

2022: 12 Авиобаза Долна Митрополия ще посрещне деня на българските ВВС с филм

Арт маратон търси поне 42-ма творци и приятели на изкуството да подкрепят Лили за 2023-та

2016: Началникът на отбраната генерал Константин Попов с рапорт за освобождаване от военна служба

Пилотът първи клас генерал-лейтенант Константин Попов пое поста началник на отбраната на България

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...