„Отблизо“ тази вечер: първа премиера на пловдивския театър за 2023-та


Фотограф: Мария Цветкова

Пловдивският Драматичен театър повдига завесата на камерната си зала тази вечер за една от най-успешните британски пиеси„Отблизо“ на Патрик Марбър. Това е премиера под тепетата за режисьорката Елица Йовчева, номинирана миналата година за „Икар“ в категорията „Дебют“ за представлението „Жената е рибя кост“.

България отива за първи път на Театрална Олимпиада с „Коприна“ на пловдивската Драма

Спектакълът търси отговори на въпросите колко трае едно „Обичам те“, какво е по-голямо от ревността, не е ли всичко вариант на нещо друго и защо любовта никога не е достатъчна. И още от театъра: „Отблизо“ е спектакъл за безизходното лутане в лабиринта на взаимоотношенията. За болезненото оглеждане в другия в търсене на себе си. За сърцата като стиснати юмруци, обвити в кръв. За забранените желания и розовите представи. За излъганото доверие и волята да продължиш. За невъзможните срещи и болезнените раздели. За Алис. За Дан. За Ана. За Лари. За момичето на седалката вляво. За мъжа на последния ред. За мен. За теб”.

„Солунските съзаклятници“ за първи път в Пловдив

Винаги, когато съм режисирал пиесата, винаги съм се опитвал да намеря хора, които не са непременно като героите, а хора, които смятам, че притежават основния компонент, който героят притежава, някаква душа за него”, казва авторът Патрик Марбер. Роден през 1964-та, той прави международното си име именно с тази пиеса (Closer). Поставя я за първи път през 1997 в Кралския национален театър Лондон, а когато пиесата стъпва на сцената на Бродуей, е екранизирана във филм с Джулия Робъртс, Натали Портман, Клайв Оуен и Джуд Лоу.

На сцената в Пловдив в ролите на Алис, Ана, Дан и Лари ще се превъплътят Климентина Фърцова, Радина Думанян/Ирина Митева, Стилиян Стоянов, Тодор Дърлянов. Сценографията и костюмите са дело на съвместната работа на Александра Йотковска и Мария-Елиза Бакова, музиката е на Светослав Димитров.

„Одисей“ вдигна на крака публиката във Велес

Пиесата е четвъртата премиера на Драматичен театър Пловдив за сезона и е първата за тази година. Премиерните дати са днес, 20-ти февруари, и утре, а датите през март са 6-ти и 22-ри.

По информация от Драматичен театър Пловдив

Не пропускайте още:

2019: „Празникът“ на Малък градски театър – хипербола на абсурда

2016: Юбилейната 20-та „Сцена на кръстопът“ обещава качествен театър в напълно ремонтираната зала на Драмата

2016: 20 глътки вино за 20-тия рожден ден на „Сцена на кръстопът“

2016: „Малдорор” на сцената на Кукления театър в Пловдив тази вечер; режисьорката Ани Васева: Степента на гнилост на света не се променя

2016: Александър Секулов на сутринта след Аскеер-а: Радвам се на младата публика

2015: „Сцена на кръстопът” поставя Пловдив в центъра на театрална България

2015: „Сестри Палавееви“ – премиерният спектакъл на пловдивската Драма, който разравя следите от спомена

2015: „Ние сме вечни“ на Театър София – зов на децата ни срещу бесовете, които са вътре в нас

2014: 18-тата „Сцена на кръстопът” стартира

2013: Първият партизански роман, написан след края на комунизма, влиза в Пловдивския театър

2013: „Помогни ми да те возвыся“

2013: Галерия U.P.A.R.K. и 21 художници подадоха ръка на Пловдивската Драма заради изпепелената сцена

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...