Пловдив домакинства гейминг събитие за създаване на бордови и дигитални игри

48-часов маратон за създаване на бордови и дигитални игри започва от днес в Пловдив и ще продължи до 5 февруари. Така организаторите на Plovdiv Game Jam 2023 за десета поредна година отварят възможността за хора с всякакви професии да творят в любимата си гейминг индустрия.

Светът на „Moo Lander“ – летящи чинии и космически крави – създаден от пловдивчани

Идеята е събитието да ги събере под един покрив и да ги мотивира да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа. “Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката”, призовават от събитието, създадено за гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между специалисти от ралични области: художници, програмисти и музиканти, геймдизайнери…

2018: Българско студио с игра за създаване на първата човешка колония на Марс

Събитието е част от глобалната инициатива Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по цял свят. Домакин в Пловдив е пловдивският филиал на Техническия университет София. Входът е свободен, за всички участници са осигурени кетъринг и гигабитов интернет, а ментори от големи гейминг компании ще водят интересни лекции по различни теми. И още – ще се предава на живо в официалните платформи Тitch, YouTube и Facebook.

Скок в Minecraft стратегиите помага на децата да преодоляват кибертормоза

Тази година ще присъстват Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други големи гейминг компании.

Не пропускайте още:

2019: Пловдив, София, Бургас и Габрово домакинстват глобално събитие за създаване на игри 

2017: Пловдивски геймъри с фантазия и чувство за хумор в създаването на прототипи за PC игри

Електронните спортове превземат Пловдив през уикенда

2016: Остават броени дни до най-грандиозното гейминг шоу в страната

2013: На 6 и 7 април раздават „Оскари” за заслуги в гейминга

Всички епизоди от серията на Геймърските новини от 12 годишния Алекс през 2012-2013 г.

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Може да харесате още...