Константин Кацаров предпремиерно за “ВЕД”: Вед е безкористност, разказвам за човечността

Фотограф: Тодор Личев

Седмицата ми започва с покана за премиера. Рано сутринта. В този час може да ми пише само приятел. Отварям съобщението, след като се уверявам, че е така. Е? Пита ме Коцето Кацаров. Певец, писател на живота си. Буквално. Другар. Също буквално.

2020: Песен в проза за ЧИД на Константин Кацаров

2013: Рок група РЕНЕГАТ празнува 14 години; създателят и вокалът й Константин Кацаров – пеем само на български

Ще изчакам софийската премиера, пиша му. Знам, казва той. И двамата знаем защо „ВЕД – сборник с разкази“ първо ще се появи в Пловдив. Роден град и за него, и за мен е. Но понеже нямам търпение да чакам януари, решавам да ми разкаже в аванс, за да споделя с вас. Защото стилът му е неподражаем. И нестандартен точно колко е самият той. Личи и от интервюто, макар да е съвсем кратко.

„ВЕД“ е името на новата ти книга. Носи името на – може би най-близкия ти другар в живота – твоето куче. Разказите в сборника за Вед ли са или са споделени с него твои лични истории?

Вед е равно на безкористност. Търсих подходящо име за книгата си и това ми се стори подходящо. В нея се разказва за човечността. Избрах на корицата и да стои снимката на животно. Вероятно имам основателна причина… Отдавна не свързвам значението на думата човещина с хората.

По какво се различава от останалите ти книги тази?

За първи път издавам сборник с разкази. Струва ми се, че и мисълта ми е по-различна от онази в предишните ми книги. По-стар съм. Предполагам за добро. Добро за мисълта ми. Тялото е на друго мнение…

Фотограф: Тодор Личев

Имаш много почитатели във Facebook. Не се притесняваш да споделяш с тях цели откъси от книгите си и много снимки, отговаряш на коментарите им. Имал ли си случаи, в които твой фен така да поиска да скъси дистанцията, че да навлезе в личното ти пространство?

Споделям в страницата си немалко текстове. Прикрепям към тях и специално направени за целта фотографии. Така показвам уважение към почитателите си. Случвало се е да ми предлагат брак. И мъже и жени. Зает съм за подобни предложения. Посетителите в страницата ми са възпитани и сдържани хора. Минават и неуравновесени. Те бързо заминават. Преди пазех други хора. Сега умея да пазя себе си…

Как реагираш в подобни случаи?

Как реагирам? Харесва ми да изучавам хората. Правя го ежедневно. Помага ми при писането. Помага ми при усъвършенстването да пиша неща, които са полезни за храносмилателната система на интелекта. Правилното меню е много важно за мозъка.

Премиерата на „Вед“ е на 14 декември в родния Пловдив. Къде ще е Вед, докато ти говориш пред гостите си и разписваш автографи? Разкрий малко от вечерта в аванс – ще пееш ли?

Всички обичат Вед. Всички искат да пея. Вед ще е на първа линия в сряда. Ще посреща гостите и ще налива в чашите им вино. Нека младите се обичат… Ще изпея няколко песни. Десетина. Дъщеря ми ще свири на пиано. И други неща… Ще си поговорим сложно, за простите неща.

Фотограф: Тодор Личев

Защо да си купим „Вед“, Коце? В това море от книги – какво ще донесе на читателя?

Толкова много жени има. Не море, а океан. Също толкова книги. Обичам да си говоря с жени и да пиша книги. Никой не може да го прави като мен. Моят пръстов отпечатък е единствен, уникален и неповторим.

Константин Кацаров и рок група Ренегат подкрепят кампанията „Муковисцидоза – да добавим живот“

2016: Билетите за „Белия концерт“ почти свършиха, рокаджии набират средства за клиниката по детска онкология в Пловдив

2017: Кислородният апарат от концерта „Ноти в театъра“- вече в Детска клиника на УМБАЛ Пловдив

Казах ви, че е неподражаем 🙂 Идете и се уверете сами: 14 декември, 18,30 часа, Бар „Монро“ на ул. „Антим I”. А аз ще видя Вед в столицата. Ще пием вино и ще си говорим за човещината.

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Не пропускайте още:

2017: Коцето от Ренегат поръча апарат за дишане на деца с муковисцидоза

2016: Филмът „Симеон – от расото до короната“ – във Велики Преслав в Европейската Нощ на музеите

2015: Обединихме усилия, за да осигурим тоалети за бала на всички абитуриенти от социалните заведения в Пловдив

2014: F2F TV и създателят на рок група Ренегат подаряват за Рождество молитвата Ave Maria

2013: Десетки снимки на публиката със „Симеон“ след премиерата на филма „Симеон – от расото до короната

2013: Документален филм на Ф2Ф Студио ще разкаже историята на Симеон Велики и Златния век: очаквайте през декември излъчване в F2F TV

2013: Рок-група РЕНЕГАТ с премиера на новия си видео-клип към баладата „Едно сърце“

2013: Спешен прием в болница на Коцето от РЕНЕГАТ отменя представяне на книгата „Пепел“ и благотворителен концерт на РЕНЕГАТ

2013: За новата му книга „Пепел“, злото, доброто, Африка, писането и музиката – Face to Face с Коцето от „Ренегат“

Може да харесате още...