Коледен ретро влак ще ни вози от София до Банкя

Снимка: БДЖ

Най-старият парен локомотив на БДЖ ще подкара отново влак и то какъв – истинска коледна приказка! Тя ще се движи на 17 и 18 декември по линията София-Банкя и обратно заедно с Дядо Коледа, съобщиха от българските железници.

Парният локомотив, който ще тегли композицията, наскоро беше възстановен за движение. За празничното разписание ретро машината и трите вагона са със специална украса, а за пасажерите ще има подаръци, разкриват още от БДЖ.

2017: Шоу на колела с Гергьовския влак на БДЖ, до 9 май влаковете ще са с допълнителни места

Коледният влак ще потегли от Централна гара София в 11:10 ч. и в двата дни. В Банкя ще пристигне в 11:38 ч., където пътуващите могат да се пренесат в празничната атмосфера и на Коледното градче в центъра на курорта. Обратно композицията ще тръгне в 14:00 часа и 28 минути по-късно ще може да слезете в столицата.

2017: Влакче вози благотворително в Казанлък – събира средства за скулптурата „Японката“

Цената за атракционното пътуване е 35 лв. със запазено място. Малчуганите до 7-годишна възраст няма да се таксуват, но за тях не е осигурено и отделно седящо място, предупреждават от БДЖ. “При издаване на билет за тях е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст:, допълват от железниците. И още – децата до 10 години задължително пътуват с придружител.

По информация на БДЖ

Следете Facebook страницата на F2F TV абонирайте се за youtube канала ни! А ако желаете да рекламирате свой продукт или събитие чрез текст, аудио или видео, не се колебайте да се свържете с мен на електронна поща: kate@f2fstudio.com

Не пропускайте още:

Всичко по темата Коледа – тук

Може да харесате още...