“ОБРАТ-но в себе си” отива в Димитровград с кауза

Тази сряда, 16 ноември, ще пътувам със стихосбирката си „ОБРАТ-но в себе си“. Този път – към Димитровград, където Градската библиотека „Пеньо Пенев“ ще ни посрещне с уюта и топлите си хора от 17:30 часа.

И този път, както при предходната ми литературна среща в града преди 4 години, наред с новата си книга ще представя и каузата на хората с рядката болест муковисцидоза да получават адекватна здравна и социална грижа. Какво се промени, след като през 2013-та с Асоциация Муковсцидоза България стартирах Кампанията “Муковисцидоза -да добавим живот” и какво – не – ще разкажа.

Един роман в Димитровград или разказ за райска ябълка, приятели и железен път

В личен план промените за мен са много и знакови. Написах 4 книги, две поетични и две – проза, като живях извън страната и се върнах обратно. Впрочем, „ОБРАТ-но в себе си“ е стихосбирка точно за това завръщане – за пътя, който човек изминава в емоционален план, за да изпита нужда да смени посоката.

За „ОБРАТ-но в себе си“ или пост стихотворение на благодарността

Благодаря на ИК “Жанет 45”, че ме подкрепи в каузата за подпомагане на хората с муковисцидоза и така 4 лв. от всяка продадена книга ще са в тяхна полза. Но и почитателите на прозата ще могат да се включат в каузата – наред със стиховете, ще прочета откъси от два мои романа, които също ще се продават благотворително с отчисления от 6 лв.

„Писма под възглавницата“ и „Свети Никола от залива на подковата“ са съответно истории за порастването, любовта, раздялата, раждането на мечтите, но и загубването на илюзии, за самотата и за приятелството. И за времето, което оставя своя отпечатък върху живота на всеки от нас.

Благодаря предварителни на Валентина Терзиева за домакинството. И на Светлана Атанасова от Асоциация “Муковисцидоза България”, чиято неуморна работа през годините направи каузата на хората с муковсцидоза не само разпознаваема, а и намираща подкрепа в Димитровград.

Младежи от димитровградската езикова гимназия – в подкрепа на болните от муковисцидоза

Поканих моята прекрасна двойна адашка Катя Костова, която с нетърпение очаквам да прочете на срещата свои любими откъси от мои романи. Дали ще се осъществят още някои срещи, за които имам огромно желание – ще видим. При всички случаи ще разкажа и този път за хората, с които ще ме срещне Димитрвоград.

Снимка: Юлиан Георгиев

Така че – ако сте от Димитровград или в Димитровград и можете – елате да поговорим за книги и каузи, за факти и фикця, за живота, от който те се раждат. И точно пет дни преди Международния ден на болните от муковисцидоза да допринесем те да почувстват, че не са забравени.

Не пропускайте още от годините:

Премиерата на филма „Да добавим живот“ – ден преди делото за лечение на муковисцидоза във ВАС и седмица преди крайния срок за дейност на работната група към МЗ за рядката болест

Кислородният апарат от концерта „Ноти в театъра“- вече в Детска клиника на УМБАЛ Пловдив

Коцето от Ренегат поръча апарат за дишане на деца с муковисцидоза

„Приказки за 65 рози“ разказват музиканти в Деня за борба с муковисцидозата

Асоциация Муковсцидоза с апел към здравните власти: Не оставяйте нито една болест на заден план! Всички трябва да имаме равен шанс за живот!

Асоциация Муковисцидоза ще иска спешна среща с НЗОК

Болните с муковисцидоза – в очакване мъртвото вълнение за лечението им най-после да свърши

65 рози за здравния министър утре от болни с муковисцидоза; от София, Пловдив и Варна ще напомнят, че още чакат адекватна грижа за хората с рядката болест

Стотици деца от Пловдив творят в полза на техни връстници с муковисцидоза

Асоциация Муковисцидоза България подкрепи от Пловдив лекарския протест с маски на уста и стикери с мотото „Да се ядосаме“

Болни от муковисцидоза: Стресиращо е, че с промените в Държавата проблемите ни може да останат на заден план

Председателят на Асоциация „Муковисцидоза“ Светлана Атанасова – с номинация за Човек на годината

Среща в ЕП на пациенти с муковисцидоза, медици и организации от цяла Европа

Медици и представители на пациентски организации – с общ документ за стандарт за грижа за хората с муковисцидоза

Хората с муковисцидоза посрещнаха световния ден за борба с болестта в очакване МЗ да приеме Евростандарт за грижа и клинична пътека за болестта

Послания и картички за дарителство – в Световния ден за борба с муковисцидоза

Може да харесате още...