Дъщерята на самурая отива в Созопол

„Дъщерята на самурая“ отива в Созопол. Там, след солените целувки на морето, любителите на източни приказки, разказани от кукли, ще могат да я срещнат на сцената на Летен театър “Аполония” на 2 август от 20,30 часа.

Спектакълът разказва историята на едно необикновено момиче, омагьосано да носи купичка с ориз на главата без да може да я свали. Вървейки с Уме-Купичката по пътя към разваляне на магията, театралната формация “Сенджу” обещава да разкрие пред зрителите колко чиста може да бъде човешката душа, на каква добрина, честност и отдаденост е способна. За да ни напомни, че нашето щастие зависи единствено от самите нас.

50 минутната пиеса, подходяща и за деца, и за възрастни, е в стила на японския куклен театър “Такеда”, запазил от 17 век до днес реалистичните марионетки и изключителната прецизност, с която актьорите водят движенията им. Това става с помощта на повече от 15 конци, търпение, майсторство и вдъхновение, присъщо за японското изкуство.

Ментор и част от креативния екип на трупата е Сенджу Такеда –последният и единствен наследник на театър „Такеда“ в света!

F2F TV ви препоръчва горещо красивата куклена история и Къща за гости Кулата, където може да отседнете – на една ръка разстояние от плажа и Летен театър “Аполония”.

А защо Созопол? Ето моят отговор 🙂

Може да харесате още...