Светът на “Moo Lander” – летящи чинии и космически крави – създаден от пловдивчани

­Moo Lander, изцяло българската компютърна игра за летящи чинии и космически крави, създадена в Пловдив, излиза официално na 27 май. Тя се разработва над 6 години като приключенска metroidvania игра в 2D формат. Ще е достъпна едновременно за PC (през Steam), Xbox и PlayStation. 

Разработчици са талантливите момчета от пловдивското гейм-студио Шестият Чук (The Sixth Hammer) – специалисти в най-различни сфери: от музикални изкуства, през туризъм и хидроинженерство, до пчеларство. Те работят тясно с партньори от мултинационални корпорации от ранга на Sony и Microsoft.   

Играта има силно присъствие на международната гейминг сцена, като най-много фенове има в Мексико, Бразилия Индия и САЩ. Moo Lander участва в престижни дигитални фестивали като E3, Gamescom, PAX Online и EuroPlay. 

Всеки фен на електронните крави може да пробва част от играта, като поиграе безплатното demo в дигиталната платформа Steam (демо има и в платформите на Xbox и PlayStation). Един от уникалните аспекти е мултиплейърът, който Moo Lander предлага – заедно със семейство и приятели можете да поиграете на модули като PvP, PvE, Survive the Waves и черешката на тортата – футбол с крави – Galactic Mooball.

Именно с възможността за локална игра с до 4-ма човека, Moo Lander предлага множество часове на забавление с приятели и семейство. ­ ­

Може да харесате още...