Соня Йончева е “Певица на годината” на Опус класик 2021

Най-красивото сопранов света и последната почетна гражданка на най-стария жив град в Европа грабна престижната награда “Певица на годината” на Опус класик 2021 година за албума „Rebirth” на английски език. Опус класик са европейски еквивалент на наградите „Грами”. Новината бе съобщена днес, а официалната церемония по отличаването ще бъде на 10 октомври в „Концерт хаус”, Берлин.

 „Много съм щастлива, че печеля тази престижна награда с един албум, който е много близък до сърцето ми.”, сподели Соня Йончева.

 През есента пловдивчанката, която покорява световните оперни сцени, ще изнесе серия от концерти с програмата от албума „Rebirth”,  в който иима и две песни извън класическия репертоар – българската „ Заблеяло ми агънце” и „Like an Angel passing through my room” („Като ангел минаващ през моята стая”) от репертоара на АББА. За нея Соня Йончева получава благословията на Бени Андершон от шведската група.  

Албумът „Rebirth”,  издаден от Сони класикъл е сред най-продаваните албуми в раздел опера за последната година.

Преди тази награда, Соня Йончева стана Почетен гражданин на родния си Пловдив.  

Щастлива съм, че получавам признанието на моите съграждани. Благодаря, Пловдив за любовта и подкрепата“, каза развълнувана Соня Йончева след церемонията, репортаж от която може да проследите в сайта на Радио Пловдив и в youtube канала му. По-късно тя успя да покаже на децата си Матео и София любими места от  Града под тепетата.

 На 31 август в 20 часа Соня Йончева ще излезе  на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ заедно с краля на операта Пласидо Доминго. „Гала в София“ включва програма с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Може да харесате още...