Музика и стихове в Радио Пловдив с “Орфей”

Световноизвестната датска пианистка Кристина Бьорке е специален гост на тазгодишното издание на Международния поетически фестивал “ОРФЕЙ” – Пловдив 2019. Тя ще изнесе едночасов концерт в Културния център на Радио Пловдив идната събота, 11 май, от 11 часа в рамките на съпътстващата програма на фестивала.

В музикално-поетичното матине със свои стихове на български с превод на английски ще участвам заедно с още пловдивски автори – Светла Караянева, Галина Вълчева и Стоян Терзиев.

Пълната програма на Международния поетичен фестивал “ОРФЕЙ” – Пловдив 2019, участниците и техните творби на роден език и в преводи на български и английски може да видите сайта на фестивала.

Проектът на фондация “Пловдив ЛИК” се осъществява за втора поредна година и е част от Културния календар на Община Пловдив в годината, когато градът ни е културна столица на Европа.

Международният фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2019 събира в Пловдив, най-стария жив град на Европа, поети от САЩ, Русия, Испания, Турция, Дания, Израел, Северна Македония, Румъния, Сърбия и България.

Може да харесате още...