Отново най-добри в Европа по карате Шинкиокушин

Валери Димитров за 19-ти път спечели Европейска титла при мъжете до 85 кг, Иванка Делева стана за втори път най-добрата сред европейките при жени в кат. 65кг, а Цветан Урумов зав;юва бронз при мъжете до 75 кг. във Вилнюс, Литва на Европейското първенство по карате Шинкиокушин за мъже и жени по категории и в дисциплината ката.

Отборът на Бълтария бе представен достойно от 9-ма каратеки.

Силни, изпълнени с нокаути срещи както при жените, така и при мъжете. За наша радост отново звуча химна на България и то два пъти, коментира шихан Георги Попов, технически директор на Българската федерация по киокушин карате.

До поредната си титла Валери Димитров стигна след 5 победни срещи в категорията 85 кг. Той премина през първите три кръга без никакъв проблем, като преодоля всичките си противници /от Испания, Беларус и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше благодарение на съдиите, които не искаха с лекота да присъдят победата на българина и дадоха шанс на литовските състезатели /домакини/ да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там нашият каратека игра с продължения и показа, че духът в карате е много важен, за да победиш.

Иванка Делева стана Европейска шампионка в кат. 65 кг след като победи противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях да стане шампионка. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка.

Нашите каратеки продължават усилено подготовката за предстоящото Световно първенство по категория в Япония през есента.

Може да харесате още...