Зимен олимпийски ден в Чепеларе за 21 години от златния медал на Катя Дафовска

На 9 февруари точно преди 21 години едно крехко 23 годишно българско момиче показа, че може да бъде най-бързо, най-точно и… най-усмихнато на зимните олимпийски игри в Нагано. Екатерина Дафовска от Чепеларе спечели първия и единствен засега златен български медал от зимни олимпийски игри. Дисциплината е
15 километра индивидуално.

Днес Катя Дафовска продължава да е близо до своя спорт и своя роден град. А той празнува отличието й в Нагано всяка година със Зимен олимпийски ден.

Тази година той ще се проведе на 8 февруари на Мечи чал. И отново върхът ще събере всички деца от училищата в общината, за да премерят сили в масовите игри.

За по-напредналите скиори и сноубордисти ще се проведе слалом в различни възрастови групи, а най-малките ще се забавляват в детските градини с атрактивни игри, разказват в аванс от общината.

„Пампорово“ АД ще вози безплатно на лифта в деня на празника участващите в игрите и състезанието. Очакването е за истински бял спортен празник!

В последните години Чепеларе привлича все повече туристи със спокойствието, гостоприемството и уредените писти в близост. А състезанията, които се провеждат, показват, че градчето има потенциал и за спортно домакинство.

Преди броени дни приключи първата за сезона надпревара по биатлон за купа Рожен, в което в местността Роженски поляни се състезаваха близо 70 души. Идеални зимни условия и многобройна публика, отчетоха организаторите от Община Чепеларе и „Спортен клуб –Рожен Чепеларе-2016“. А сред връчващите отличията на най-добрите беше и примерът им Екатерина Дафовска, в чиято спортна биография наред с олимпийската, има записана и европейска титла, както и два бронзови медала от световни първенства.

Днес тя е председател на Българската федерация по биатлон. Очака се да сподели Зимния олимпийски ден и тази година с всички участници в него.


в момента е

Може да харесате още...