32 първи места спечели пловдивско детско танцово студио на Балканска олимпиада в Белград

Пловдивските момичета от танцово студио „Уинд спейс“ (“Wind Space”) към Сдружение за култура, изкуство и спорт ( СКИЗ) „Немезида“ с ръководител и хореограф Мариана Данева се завърнаха с впечатляващ резултат от Третата музикално-танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2 до 4 ноември 2018 г. в Белград, Сърбия.

32 първи места и 6 втори места, купи и медали донесоха талантливите танцьорки в Пловдив, сред които и дебютантнтките на сцена – на 8 и 10 години – спечелиха златен медал.

Момичетата се състезаваха във всичките 38 категории танци с представителни състави от Балканския регион, всеки от които показаха най-доброто в музикалното и танцово изкуство от своята страна пред многобройна публика.
„Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета! Честита победа! Обичам ги с цялото си сърце! “, не скри вълнението си Мариана Данева вчера по време на срещата си със заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков. Община Пловдив помогна финансово на трупата, като пое част от разходите по нейното пътуване.

След голямата и безапелационна победа в Трета музикално – танцова балканска олимпиада, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.

по информация и снимки, предоставени от община Пловдив

Може да харесате още...