Съболезнователно писмо до Сергей Лавров след “кървавия понеделник” в Санкт Петербург

“България категорично осъжда всякакви терористични действия, които водят до невинни жертви и материални щети. Надявам се, че тези, които стоят зад атентата, ще бъдат бързо заловени и изправени пред съд” – това са част от редовете в съболезнователното писмо на българския външен министър Ради Найденов до колегата му от Руската Федерация Сергей Лавров по повод на експлозията в метрото на Санкт Петербург, довела до жертви и ранени. “Кървавият понеделник” нарече случилото се lenta.ru. По тяхна информация, около 15 часа е избухнала бомба между станциите “Технологический институт” и  “Сенная площадь”. Съобщава се за 10 загинали и около 50 ранени.

В писмото на българския външен министър се предават най-искрени съболезнования към близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на ранените. Няма данни за пострадали българи при експлозиите в метрото. Българските власти отправят препоръки към нашите сънародници в района:

Да се избягва ползването на всички видове обществен наземен и подземен транспорт в града, да не се посещават места с повишена концентрация на хора като концерти, търговски центрове, спортни прояви, обществени пазари и др., осведомяванео за ситуацията и съобразяване напълно с препоръките на местните власти – са част от съветите за безопасност.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация и съдействие към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на телефон +7 921 633 61 16.

Може да харесате още...