В петък 13-ти няма да се учи в 10 области, времето омеква и някъде дори ще е над нулата :)

В 10 области на страната няма да се учи и в последния ден на седмицата заради студа и грипната епидемия. Това са Бургас, Добрич, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Стара Загора, Ямбол и Шумен. В областите Видин, Велико Търново, Габрово, София град и София-област има възобновени учебни занятия, а в останалите области на страната няма да се учи само в отделни общини или училища. В столицата заради аварии няма да работят три училища. На 13 януари, по прогноза на НИМХ-БАН облачността у нас ще е разкъсана. На отделни места ще прехвърча слаб сняг. Привечер в крайните северозападни райони ще има превалявания от дъжд и там ще се образуват поледици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 1° и 6°.

Пълният списък на местата, на които няма да се учи, по области, може да намерите в сайта на Министерството на образованието и науката.

Днес дебелината на снежната покривка в Северна България е между 23 и 45 см , а в Южна – между 13 см и 41 см. В Хасково тя достига 48 см. Температурите около пладне в по-голямата част от страната са били между минус 12° и минус 3°, в югоизточните райони и по Черноморието – минус 5° до 1° над нулата. Вятърът се ориентира от северозапад, все още в повечето райони е слаб, в Североизточна България – до умерен. След обяд над страната има разкъсана, предимно значителна облачност, на изолирани места за кратко ще превали съвсем слаб сняг. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 4° и 1,° в местата, където вятърът ще се усили по-късно ще останат ниски – минус 7-8°.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалява до предимно ясно, но постепенно от северозапад отново тя ще се увеличи. В сутрешните часове на места в западната част на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°.

Над Черноморието утре облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен предимно южен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 6°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините облачността ще е значителна, на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

На 13 януари не се очакват опасни метеорологични явления в страната, според синоптиците.

Може да харесате още...