Plovdiv cup с 10 000$ награден фонд

За 15 поредна година стартира традиционният турнир по тенис “Plovdiv cup”. Наградният фонд е 10 000$ и се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Той е в категория „Фючърс”, а в България тази година се организират 4 такива – в Русе, Созопол, Стара Загора и Пловдив. „Турнирът дава възможност на тенисистите от юношеска възраст да преминат към мъжка и да натрупат точките, необходими за изкачване в световната ранглиста”, уточни д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на клуб „Локомотив”.
„За турнира Община Пловдив е осигурила 25 000 лева. Имаме регистрирани над 100 спортни клуба, от които 12 са по тенис. Община Пловдив се стреми да подпомага всеки един от тях в зависимост от материално-техническото обезпечаване, детските спортни школи, на база на миналогодишни постижения и олимпийско звено”, обяви Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика”.

В турнира ще участват тенисисти от 15 държави от всички континенти, а Пловдив е представен от Димитър Кузманов, който е поставен под номер 1 в основната схема, Александър Лазов, Васко Младенов и Данаил Търпов.

Догодина турнирът ще е с награден фонд от 15 000$. Организаторите му заявиха, че ако наградният фонд стане 50 000 лева, то тогава категорията на турнира ще се изкачи до ниво „Чалънджър” и може да носи името България Оупън.

Може да харесате още...