30% ръст на записванията на руски туристи за България прогнозират туроператори

30% ръст на записванията за България прогнозират от Асоциацията на руските туроператори. Това съобщиха от българското министерство на туризма при откриването на националния щанд на едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – Интурмаркет. То се провежда от 19 до 22 март в Москва. Според Мая Лумидзе, председател на Асоциацията на руските туроператори,  много туроператори, които до сега са работили на други пазари, се пренасочват към страната ни. Към момента заявление за акредитация за работа с България са направили 30 нови туроператора.Ще бъде организиран туристически панаир за представяне на България в центъра на Москва през месец юни, бе договорено на среща между министър Ангелкова, ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов и Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на град Москва. Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, които страната ни предлага.

Министър Ангелкова информира, че все по-голям интерес има и към специализирания телефон, който бе разкрит в началото на февруари за руския пазар. Запитванията по него до момента са ориентирани предимно към повече подробности за маршрути, цени на услуги, оферти за културно-познавателен туризъм и др. Руските клиенти проявяват все по-голям интерес не само към традиционните форми на масов туризъм – летен и зимен, но и към специализираните оферти – балнео, спа, фестивален, пешеходен, голф, гурме, еко-, селски туризъм и много други.

Анимационната ни програма включва още дегустации на български вина и фолклорни изпълнения, както и демонстрация на техники по иконопис, килимарство и изработване на шевици. На националния ни щанд с площ 104 кв. м, организиран от Министерството на туризма, участват също общините Несебър и Каварна, както и Санитарно-оздравителния комплекс „Камчия”.

„Интурмаркет“ се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в сектора. През 2015 г. в изложението участваха 1 450 компании от 138 страни и всички руски региони, а посетителите бяха над 80 000. България се представя за 11-а поредна година на изложението.

Може да харесате още...