Пет града си поделиха наградите от ученическия поетичен конкурс „Непознати улици“

Mary konkurs 1Християн Трифонов от НГПИ “Венко Колев” в Троян и Мартина Друмева от ПМГ “Добри Чинтулов“ в Сливен спечелиха първите награди в двете категории – 7-9 клас и 10-12-ти клас в Четвъртото издание на поетическия конкурс “Непознати улици” на певицата Мария Мурафчиева. Християн спечели журито със стихотворението „Космическа вечер“, а Мартина –  с „Писмо до моята Долорес“. Те се състезаваха с още 40 творби на ученици от цяла България.

Втора и Трета награда в категорията на по-малките не се присъдиха. С поощрителна награда е отличена София Бонева от ГПАЕ “Гео Милев” – Бургас. Подгласник на Мартина в горната възрастова група стана Денис Олегов от 133 СОУ “А.С.Пушкин” в София с неговото стихотворение „Студено…“. Третото място си поделят Ивет Димитрова, ПМГ “Акад.Н.Обрешков” – Казанлък с „Есен“ и Станка Георгиева, ГПАЕ “Гео Милев”, Бургас с „Воин“.

Наградените ще получат грамоти, книги и подаръци, изпратени до техните училища, а стиховете им ще бъдат отпечатани във вестник “Фактор”. Можете да ги прочетете и тук.

Mary konkurs 2„Октомври е месец на очакването за мен… В очакване съм на новите стихове на младите хора на България. И когато те започнат да ги публикуват, започвам да чета, отново с очакване… ” – споделя Мария Мутафчиева, вокал и автор на песните на “Мери Бойс Бенд”. “Зная, че ще ме провокират, ще ме накарат да се чувствам горда, ще ме разплачат… Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат. Мартина Друмева е един такъв пример – момиче, което участва за трети път и ние имахме възможността да проследим нейното развитие през годините. Сега именно тя е нашият голям победител! Всъщност, тази година ни беше много трудно, защото имаше няколко много силни участника. Единият фаворит, за съжаление, отпадна, защото не беше попълнил коректно всичките си данни и не успя да реагира в срок. А имаше толкова силни стихове… Няма как да отличим някой, който не е спазил изцяло регламента, колкото и талантлив да е… Благодаря на всички участници, които подкрепят конкурса! Желая им успех и в изданието догодина!“

Вече четвърта година в рамките на месец октомври тя прави конкурса заедно с Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас и Издателска къща „Знаци“. В журито, освен певицата, участваха , Милена Андонова – директор на ГПАЕ „Гео Милев” и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

 

Може да харесате още...