Свалиха имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

parliamentПарламентът даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите от Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулигански прояви. Решението за сваляне на имунитета на Сидеров беше прието със 144 гласа “за”, 11 “против” и 1 въздържал се. В подкрепа гласуваха от ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, “Български демократичен център” и АБВ.

Причината за взетия имунитет е случай от 10 октомври, когато е възникнал скандал в малко кагазинче в столицата. Според Сидеров, в него се продавали наркотици и той решил да предизвика полицейска проверка посред нощ. Присъстващи на скандала са свидетелствали за агресия на Сидеров към собствениците на магазина. Чуколов също участвал в случая, показан и по няколко телевизии.

Предстои още едно разглеждане на имунитета на Сидеров – този път за нахлуването му в НАТФИЗ в нощта след първия тур на изборите з аместна власт. Процедурата е то да се разгледа в срок от 14 дни, в които депутатът може сам да се откаже от имунитета си.

Волен Сидеров не за първи път е в подобна ситуация с поискан имунитет. През януари 2014-та тази игра отново го изстреля в новините, тогава – за хулиганство в самолет, при което беше намесен и чуждестранен дипломат.

Може да харесате още...