Вечер на добродетелите набра 150 000 лв. в подкрепа на приемната грижа

vania shalapatova150 000 лв. набра благотворителнaта Вечер на добродетелите на фондация „За Нашите Деца“. „Тази вечер всички ние променихме съдбата на много деца. Аз ви обещавам, че фондация „За Нашите Деца“ ще инвестира всеки лев в това скоро да няма нито едно дете без семейство.“ – заяви Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондацията. 
Събитието се проведе под патронажа на Кристалина Георгиева, която за втори път заяви подкрепата си към фондацията: „Най-добрата инвестиция в бъдещето е тази в децата и в тяхното благосъстояние. Защото те са едновременно една от най-уязвимите групи в нашето общество, но те са и тези, върху които изграждаме надеждите и очакванията си за един по-добър, по-чист и по-красив свят. Фондация „За Нашите Деца“ не просто дава възможност на стотици деца да намерят своите семейства. Тя създава общност от чувствителни и отговорни хора, всеки от които намира своя начин да превърне каузата на фондацията в свой модел на поведение.“.

Общо 350 гости присъстваха на Вечерта, която се проведе в Sofia Event Center под мотото „Сбъдни мечтата за семейство!“. Сред тях бяха партньори, дарители и поддръжници на фондацията. За поредна година генерален спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч.

В името на приемните деца гостите даряваха за творческите изпълнения от програмата на събитието. На сцената излязоха някои от най-успешните бизнес лидери в България, популярни лица от телевизионния екран, приемни деца и родители и служители на фондация „За Нашите Деца“. За подготовката на техните изпълнения се погрижиха ментори от ранга на режисьора Георги Низамов, композитора проф. Виктор Чучков и преподаватели от три школи за изкуства: Либера, Fusion Academy и Dance Academy Sofia.

В рамките на събитието се проведе и благотворително наддаване с предмети, предоставени на фондацията от президента на България Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, изтъкнати дипломати, популярни личности и спортисти. Най-много средства бяха дарени за картина на Светлин Русев, дарена от фондация „Аполон и Меркурий“. Тя беше продадена за 19 000 лв.

“За Нашите Деца” осигурява набиране, обучение, психологическа и материална подкрепа за приемни родители и подготовка на деца от домове за живот в семейна среда вече 22 години. Вечер на добродетелите 2014 събра близо 80 000 лв. и подкрепи на 500 деца, като ги спаси от изоставяне и подпомогна развитието им. През 1997 г. фондацията въвежда първа приемната грижа в България.
снимка: Фондация “За нашите деца”

Може да харесате още...