Новозеландска сензация в гребането идва на световното в Пловдив 

zou makbrideНовозеландската сензация в гребането Зоуи Макбрайд пристигна вчера в България, за да започне подготовка за световното първенство в Пловдив от 22 до 26 юли. Тя пристига у нас, след като през уикенда завоюва пореден златен медал – триумфира на скиф лека категория при жените на световната купа в Люцерн. В края на юни Зоуи Макбрайд стана и световна рекордьорка за езерото Варезе – Италия. Тя грабна златото на световната купа във Варезе с уникалното време от 7:24,46 мин. И подобри световния рекорд на двукратната олимпийска шампионка Констанца Бурчица (Румъния) – 7:28,15, който бе поставен преди цели 21 години.

Зоуи Макбрайд е родена на 27 септември 1995 година. Тренира от 14-годишна, а още преди да е навършила 20, вече е считана за едно от новите големи имена в гребането. На световното първенство до 23 г. в Пловдив ще защитава титлата си на двойка скул лека категория, а след това отново ще се концентрира върху скиф лека категория.

На шампионата в България ще бъде в една лодка с Джаки Кидъл, която също се намира в много добра форма – завърши четвърта на скиф лека категория при жените на световната купа през уикенда. Отборът на Нова Зеландия, който вече се готви в града под тепетата, изглежда вдъхновен от идването на новата си голяма звезда за отлично представяне на българска земя.

„Имам да показвам още много. Гледам към Пловдив, където с Джаки да направим няколко много добри гонки”, каза Зоуи след последния си триумф в Люцерн.

А утре от 10 до 12 часа на Гребния канал в Пловдив всеки, който пожелае да усети тръпката от влизането в лодка, ще може да го направи по време на безплатната фотосесия, организирана от екипа на състезанието. Старт ще даде кметът на Пловдив Иван Тотев 🙂

Може да харесате още...