Мода, вдъхновена от българския фолклор – в двора на пловдивската Драма

izabelМода, вдъхновена от българския фолклор, ще може да видят изкушените от красивите женски одежди, на 16 юли от 21:00 часа в двора на Драматичен театър Пловдив. В много от моделите си 25 годишната пловдивчанка Изабел Попова е втъкала българската шевица. Това е първото й самостоятелно ревю, в което ще представи четири колекции в бяло, червено, синьо и черно. Дефилето ще е с официални рокли, ежедневни дамски и мъжки облекла, както и бански костюми, умело съчетани от модерен дизайн и традиционни български фолклорни мотиви. Флоралните елементи са другата страст на Изабел – те заемат важно място в ревюто като символи на женската красота.

За подходяща музикална атмосфера ще се грижат DJ Skill и Иван Марковски (гайда), добре познати със смесването на класическо Hip Hop звучене и български автентичен фолклор. Триото ще се допълни от автентичен женски вокал.

Изабел е от Пловдив и обожава джаза и синьото. Завършва Професионална гимназия по облекло „Ана Май”, специалност „Конструиране и моделиране на облекло от текстил и трикотаж” и вече има първа награда в национален конкурс за облекла от нетрадиционни материали. Сега е студентка по педагогика на обучението по изобразително изкуство, а ревюто, което предстои, е дипломната й работа с тема„Влияние на българското народно творчество върху видовете декоративни композиции”.

 

Може да харесате още...