Експертна комисия ще обследва срутването на стена в гимназията в Казанлък

kazanluyk-ob6tinaВ тридневен срок ще има издадена заповед за сформиране на експертна комисия за обследвания на мястото, където се срути стена и част от крилото на ПМГ „Никола Обрешков“ Казанлък, съобщиха от Общината. Срутването се случи вчера, при извършване на строителни дейности за изграждане на Националния център по природо-математически науки. Комисията ще набележи и мерки за по-нататъшни действия по самата сграда. 

Още вчера, след първоначалното падане на външната стена на първия етаж в източното крило на сградата, Община Казанлък спря газоподаването към сградата на училището, ел. захранването, водоснабдяването. Затворена беше съседната улица „Орешака“, осигурени бяха и нощно осветление с прожектори и денонощна охрана на обекта.В източното крило на ПМГ „Никола Обрешков“ не са водили учебни занятия, повториха и днес от училището и от кметството.

Оттам съобщиха, че Община Казанлък е възложител на обекта. Изпълнител на дейностите е Строителна компания „Загора“. Проектант на новата сграда на националния център е „Главпроект 1946“.

Може да харесате още...