Нов вандализъм в парк Розариум в Казанлък

kazanlak-darvp2Пореден вандализъм в Розариума в Казанлък – две от трите осветителни тела на мраморния елемент в центъра на парка са счупени от злосторници. През месец януари бяха потрошени единият водоскок на фонтана и едното осветително тяло на съоръжението до него. Общината възстанови щетите, но новата вандалщина обезкуражава администрацията. Още повече, че са прекършени и двете лирови дръвчета с височина 2.5 метра близо до фонтана. Очакваше се този сезон декоративните дръвчета да цъфнат с прекрасни жълти цветове, но за съжаление, това няма да се случи.

От видеокамерата, насочена към тази част от парка, ще бъдат установени извършителите на деянието, категорични са местните власти. Вече са взети мерки за възстановяване на унищожените осветителни тела, но няма как това да стане със счупените дръвчета.

Община Казанлък призовава гражданите за бдителност към такива нарушения и сигнализиране органите на реда, ако са свидетели на подобни необясними като агресия действия.

Парк „Розариум“ и парк „Тюлбето“ бяха основно реконструирани по проект на Общината за близо 5 млн. лева. Розариумът ежедневно се посещава от десетки деца, ученици, млади и възрастни казанлъчани и отдавна вече е любимо място за забавление и отдих на жителите на града.

Може да харесате още...