Владислав Горанов: Действията на синдиците на КТБ са срещу огромни задължения, формирани в продължение на години на нетърговски принцип

kamera_hideДействията на синдиците на КТБ не са срещу няколко камери или срещу една медия, те са срещу огромни задължения, формирани в продължение на години на един нетърговски принцип. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание. Пак днес, в деня на радиото и телевизията, се очакваше втората серия от сюжета за синдиците в ТВ 7.  Днес, обаче, се оказа, че може да се описват и изземат вещи без да се нахлува с полицаи в студиа.По данни на ТВ 7, има постигнато споразумение между ръководството на медията и синдиците. Така до края на месеца се очаква телевизията да изплати непогасената сума към КТБ, гарантирана с техника. Ще се изземат вещи, които няма да възпрепятстват дейността на медията, е казал пред нейни репортери съдебният изпълнител Неделчо Митев.

Пред членовете на Кабинета днес беше изнесена информация за състоянието на КТБ (в несъстоятелност) и работата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките във връзка със събиране на имущество, което подлежи да се възстанови в масата на несъстоятелността на КТБ. Стенограмата от обсъжданата тема е публикувана в правителствената интернет страница.

 

Може да харесате още...