Проверяват пътници и товари на Граничния пункт Капитан Андреево

znak_stopПри влизане на българска територия инспектори от ИА „Автомобилна администрация” са спрели временно от движение турски автобус. Причината е, че предното челно стъкло е било спукано, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата, докато не бъде изпратен автобус с други водачи, допълват от транспортното ведомство.

Нарушенията са установени в рамките на извънредна акция за контрол на превозите на пътници и товари на ГКПП „Капитан Андреево”, ръководена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

“Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници”, обясни Московски. По думите му, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения. За 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43.

Още в първите часове на акцията, която започна в четири през нощта, служителите на ИА „Автомобилна администрация” са съставили 15 акта. Предстоят динамични проверки и на другите гранични пунктове.

Може да харесате още...