Българските власти призовават за временно прекратяване на пътуванията до Тунис след атентата с 22 жертви и ранени

pojar_vzriv_ogin_dimЗапазва се напрежението в страната след вчерашното нападение срещу Парламента и музея „Бардо“, при който загинаха 22 души и над 50 бяха ранени, съобщи българското МВнР.  Има вероятност групата на терористите да е била по-многобройна от първоначално обявените трима души. Издирването им продължава. Обширен район от столицата е блокиран от силите на реда, чуват се изстрели. Постове на полицията извършват проверки на автомобилите. Властите ни препоръчват българските граждани временно да се въздържат от пътуване до Тунис. 

Страната ни осъди кървавата терористичната атака като  безсмислена.  “Смятаме, че убийството на невинни хора не оправдава каквито и да било цели и политики. Такива варварски действия не се толерират и от никоя религия по света.

В този тежък момент изразяваме своята съпричастност и дълбоките си съболезнования към близките на загиналите. Уверени сме, че този жесток акт ще мобилизира още повече решимостта на приятелския народ на Тунис за продължаване на демократичния процес в страната” – се казва в официалната позиция на МВнР.

Може да харесате още...