Търсят се маратонки за 14 годишната рекордьорка на 3 км бягане у нас Лиляна Георгиева

6ampionka114 годишната рекордьорка на 3 км бягане у нас Лиляна Георгиева къса чифт маратонки за не повече от 2 месеца. Момичето, което преди броени дни смая състезатели, треньори и дори себе си с резултата от 10:23:65 мин. в дистанцията 3 километра, се нуждае от спортни обувки, за да продължава да се надбягва с времето. След връщането си в Пловдив веднага след успеха, тя получи като подарък чифт маратонки, но ако някой иска да дари още, Лили казва, че ще бъде много благодарна. Само хъс и много яки тренировки – това е нейната рецепта за постигане на рекорд. Времето, за което тя е покрила 3000-те метра на националното първенство в зала „Добротица“ в Добрич, се оказва, че не просто е рекорд във възрастта на момичетата под 16 години за 2015-та, а е най-доброто постижение в България за всички времена за момичета.

6ampionka4Лили учи в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив, тренира по два пъти на ден под ръководството на Радмила Станкович, състезава се за Тракия Пловдив и в кратката си спортна биография вече е записала титла от Балканиада. Миналата година става трета, но приятелите й вярват, че Лили тепърва ще покорява върхове у нас и в чужбина.

Младата надежда носи 38 номер. И няма претенция дали маратонките, с които ще се подготвя, са маркови. Ако и вие, като мен, смятате, че е важно да я подкрепим, за да разберем докъде може да стигне едно борбено българско дете, може да се свържете с нас на електронен адрес: admin@f2ftv.net

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Петър каза:

    Как да се свържа с момичето или някой от възпитателите в дома?