Журналистът Соня Момчилова представя пред столичната публика романа “Писма под възглавницата”

Pisma pod vazglavnicataЖурналистът Соня Момчилова представя пред столичната публика романа “Писма под възглавницата” на колегата си Екатерина Костова. Срещата с думите на двете дами, които изневеряват на публицистиката с поезия и проза, е във вторник, 20 януари, от 18,30 часа на нулевия паралел в София – Книжният център Greenwich.

„Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“ – това е цялото име на романа.  В него авторката търси отговор на въпросите как израства едно момиче; как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си; може ли любовта, ревността, раздялата или самотата да се превърнат във вдъхновение. И още – къде свършва въображението и кога започва истинският живот. Героинята, намерила ръкопис от 11 разказа, писани от самата нея 20 години по-рано, ги „препрочита“, оглеждайки ги в своята житейска история. И открива, че са като писма, написани до самата нея.

Романът е една от 12-те книги, спечелили конкурса на Община Пловдив за подкрепа на ръкописи на пловдивски автори. В него тази година участваха 40 заглавия от всички жанрове на литературата, литературната критика и краеведството.aksesoari

След премиерата в Пловдив през декември, във вторник по време на срещата с читатели и в София ще се разиграе томбола с три предмета, брандирани с името на романа и изображението от корицата му, както и с изречения-сентенции от него. А всеки, който сподели вечерта с авторката, издателите от “Хермес” и Соня Момчилова, ще отнесе със себе си послание от книжката.

Може да харесате още...